Eime pietauti: sensacija Fabijoniškių biliardo klube (1323>)

Sporto komentatoriai pasakytų: futbolo čempionatas tik prasidėjo, o jau fiksuojama pirmoji sensacija. Taip nutiko ir mums – sostinės dienos pietų čempionato 2022 m. rudens-2023 m. pavasario sezone. Dar įdomiau, jog pirmoji sensacija fiksuojama miegamajame Fabijoniškių rajone. Ir ne kur kitur, o biliardo klube. Štai tokios tokelės. Tačiau apie viską iš eilės.

Skaityti daugiau

Postpankinis kebabas nemirštančio Karoliniškių kiosko (1323>)

Kokie gi galėtų būti šiandieninių Karoliniškių identiteto simboliai? Numeris vienas, žinoma, – televizijos bokštas. Numeris du, ko gero, - vis dar išlikęs „Merkurijaus” pavadinimas, primenantis, jog kadaise Karoliniškės, dėka gatvių ir tuometinių buitinių aptarnavimo kombinatų pavadinimuose nusėdusių dangiškų kūnų, buvo vadinamas kosminiu rajonu. O štai mūrinių kioskų „triada”, įsitaisiusi šalia buvusio „Saturno”, taip pat galėtų pretenduoti į šiandien labiausiai atpažįstamus Karoliniškių simbolius.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: troškinti kopūstai „Vilniaus degtinės“ pašonėje

Ach, tas industrinis Naujamiestis...Sulig kiekvienais metais vis labiau mažėja šansų pasinerti į šio rajono 80-ųjų industrinę atmosferą, gyvai ir realiu laiku pajusti to dingstančio laiko nervą. Skamba romantiškai, ar ne? Iš tiesų romantikos yra labai mažai: tiems, kam teko nors dieną – ar minėtais 80-aisiais, ar šiais laikais - pastovėti prie konvejerio, puikiai žino, kad saldumo ten maža, net jei dirbtum ir prie saldainių linijos (nors saldainių fabrikas, tiesa, buvo ne Naujamiestyje, o Žvėryne).

Skaityti daugiau

Legendinė čeburekinė išplaukė į tarptautinius vandenis

Vilnius kiekvienam gali pasiūlyti kulinarinių patirčių ir skonių įvairovę – tuo įsitikino neseniai Lietuvos sostinėje viešėję 4,8 milijono prenumeratorių platformoje „YouTube“ turinčios internetinės TV laidos „VICE Munchies“ atstovai. Kanalas žiūrovus supažindina su skirtingų šalių virtuvėmis, šefais ir jų istorijomis, rašoma „Go Vilnius” pranešime žiniaskaidai.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: „Ararat”, džiaugsmas mano

Naujajam vilniečiui (o jų kiekvienais metais sostinėje, jei tikėti statistika, daugėja ne vienu ir ne dviem tūkstančiais) turbūt kiltų klausimų, kaip tokiame apybaisiame Kauno gatvės pastate galėtų būti įsikūręs restoranas ir dar su ilgamete istorija. Tačiau faktas toks: „Ararat” savo istoriją būtent šioje vietoje rašo jau keliolika, o ir gal ir daugiau nei dvidešimt metų.

Skaityti daugiau

Azija Šv.Stepono gatvės pusrūsyje: kaip „AsiaInn" plovą ragavome

V. Šopeno, Šv. Stepono ir Kauno gatvių sankryža, dar prieš keliolika metų garsėjusi savo rūsčia reputacija ir „generaliniu” alaus baru „Šypsena” (tik įsiklausykite į pavadinimą – kokia išvystytą ironijos jausmą turėjo tuometinis užeigos šeimininkas), šią vasarą tapo vienu karščiausiu sostinės greitosios gastronomijos tašku.

Skaityti daugiau

Į Stoties rajoną įžengė kultiniai kebabai: „Azerai” jau čia

Beklaidžiojant po Vilnių ir vis atsiduriant prie greitmaisčio kioskelių, kartais tekdavo patirti katarsį. Ligi šiol pamenu tą stebuklingą skaniai, sočiai ir nebrangiai gatvės maisto sukirtusio žmogaus džiaugsmą – ar tai būtų rūškanas vakaras Pilaitėje, ar snieginga žiema Saulėtekyje, ar ruduo Vytenio gatvėje, ar vasara Baltupių turgelyje (dabar gi „Pamukkale” atsidarė antrą tašką Naujamiestyje, Kauno gatvėje). Ir tiesiai šviesiai rašau – nebus dabar lengva čia šeimininkaujančiam Nuriui, nes jau kurį laiką Kauno gatvė turi naujus gatvės maisto dievus. Ir jų vardas - „Azerai”. Ir jie į Stoties rajoną nužengė iš Jeruzalės – skamba tai kaip citata iš Biblijos ir beveik yra tiesa.

Skaityti daugiau

„Ūsai” Savanorių prospekte: kaip „Kebab Inn” furgonėlį apgulėme

Sunku būtų taip „iš eigos” pasakyti, kada į akis krito pirmieji „Kebab Inn” „ūsai”, tačiau viena aišku – tai buvo pakankamai seniai. Nors prekės ženklas iš tiesų traukia dėmesį, tačiau štai taškų išsidėstymas Vilniuje ilgą laiką buvo toks, kad mano asmeniniuose praalkusio pilvo maršrutuose kur kas dažniau pasitaikydavo „Jammi” greitmaisčio taškai, jau nekalbant apie du gerai žinomus tarpautinius ženklus. Tačiau tas momentas turėjo ateitis ir jis atėjo.

Skaityti daugiau

Išrinkti „Wolt“ geriausieji

76 tūkst. gyventojų balsai nulėmė „Wolt“ geriausių 2021 metų restoranų apdovanojimų laimėtojus. Lietuviai savo favoritus išsirinko 9 kategorijose. Iš viso apdovanojimuose buvo nominuoti 180 populiariausių bei aukščiausiais reitingais maisto pristatymo programėlėje įvertintų restoranų. Iš jų kompetentinga komisija išrinko 90 finalistų, o tuomet savo žodį tarė gyventojai, surikiavę restoranus ant aukščiausių apdovanojimų laiptelių.

Skaityti daugiau

Geltonasis furgonėlis Ateities gatvėje: Romeo, pica ir minus 20

Geriausia, kas gali nutikti važiuojant burzgiant skrandžiui Ateities gatve – tai pro autobuso ar automobilio langą pamatyti geltoną furgonėlį šalia Mykolo Romerio universiteto. Kas gi jame, tame geltoname furgonėlyje? Malkinė krosnis, picos ir guvus vyrukas, tam tikruose sluoksniuose ir socialiniuose tinkluose žinomas kaip Romeo Fantastico, žingsnis po žingsnio besiveržiantis į pickepių Olimpą.

Skaityti daugiau

Žvėrynas: puta tarp katinų

Pagrindinė Žvėryno transporto ir linksmybių arterija – Kęstučio gatvė – jau kelis mėnesius „švenčia” šios gatvės 55-uoju numeriu pažymėto pastato „sugrįžtuves”. Jei tiksliau – legendinio cokolinio aukšto. Nieko nesupratote? Ką gi, tada aiškiau ir trumpiau – nuo praėjusio rudens čia vėl gali išgirsti šurmuliuojančius žmones, išlenkti bokalą putojančio ir pasinerti į diskusijas.

Skaityti daugiau

Reinkarnacija Pylimo gatvėje: kaip pavytusi smuklė elegantišku bistro virto

Per dvidešimt metų šalia pat Halės turgaus gyvuojanti kavinė ilgus metus gana sėkmingai nešė „puslaukinių devyniasdešimtųjų” vėliavą, tačiau atėjus lemtingo apsisprendimo metui – žūti ar pasukti nauju keliu – pasirinko pastarąjį kelią, ir, panašu, neapsiriko: pavytusi bevardė smuklė, Pylimo gatvės (o ir viso Stoties rajono) čiabuviams geriau žinoma kaip „Jūratės kavinė” virto elegantišku „Turgaus bistro” su ta pačia Jūrate priešakyje.

Skaityti daugiau

Antakalnio picerija: tarp raudonų vėliavų ir Užkalnio raštų

2014-aisiais garsusis to meto (o ir šių laikų) klajoklis po viešojo maitinimo užeigas Andrius Užkalnis susprogdino tikrą bombą, savo tinklaraštyje „Laukinės žąsys” (beje, ar matėte, kuo tapo šis tinklaraštis) paskelbęs apie geriausią picą einamuoju metu (nepamirškime, kalbama apie 2014-uosius metus) Lietuvoje. Ir ji buvo kepama ne kur kitur, o Antakalnyje, Šilo gatvėje.

Skaityti daugiau

„Burger King“ plėtrai pasirinko „Vilnius Outlet“

Šiandien, spalio 22 d. 11 valandą, didžiausiame išparduotuvių prekybos centre visoje Šiaurės Europoje „Vilnius Outlet“ atidaromas jau antrasis Lietuvoje populiaraus greito maisto tinklo „Burger King“ restoranas.

262 kv. m. ploto ir 62 sėdimų vietų restoranas įsikūręs naujausio Vilniaus prekybos centro „Vilnius Outlet“, adresu Vytauto Pociūno g. 08, 3-iame aukšte, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Skaityti daugiau

Čeburekai on Tour (2 dalis): Stoties rajono šventovė

Prieš kelias dienas prekybos centre „Moki-Veži” įvyko kažkas nenumatyto - po ilgos ilgos pertraukos vėl prisiminiau čebureko iš karštų bandelių vitrinos (kiek teko matyti, visada tuos karštų bandelių taškus globoja tetos) skonį. Kišenė palengvėjo 1,7 euro, o skrandžio įspūdžiai deja, liko tokie, kaip prieš dvidešimt metų, kuomet tekdavo kartais pastverti čebureką iš Spaudos rūmų foje stovinčios tetos. Gaila tik, kad atmintyje neužsifiksavo, kiek tada kainavo čeburekas. Vieną litą?

Skaityti daugiau

Atmosferos beieškant: Fabijoniškių kebabas šešiolikaukščio papėdėje

Iš tiesų nežinia, kada šis Fabijoniškių kioskelis būtų atsiradęs mūsų klajonių po Vilniaus kebabines sąraše, bet jau bešokant į 53-io maršruto autobusą, tarsi kas sustabdė – galbūt sąžinės balsas, prabilęs: ei, senokai nesidalinai įspūdžiais iš Vilniaus kebabinių (nors vos prieš kelias dienas, kėblindamas į „Loftas Fest”, nemenkai žinomame „Yala Yala Bistro” smagiai sudorojau kebabą, puikiai žinodamas, kad „Elfa” teritorijoje manęs lauks kiek neadekvačiai perkainuotas gatvės maistas).

Skaityti daugiau