„Čili Holdings“ tampa „LTK Food Group“

Vieną didžiausių Lietuvoje viešojo maitinimo tinklų, „Čili Pizza“ restoranus kontroliuojanti įmonė „Čili Holdings“ nuo gruodžio 1 d. keičia pavadinimą į „LTK Food Group“.

Įmonei toliau vadovaus Goda Karosaitė. Pasak jos, įmonių grupės pavadinimo keitimas yra natūraliai pribrendęs sprendimas.

Skaityti daugiau

Antakalnis liūdi: „Dešrainis24.lt” paliko rajoną

Po ketverių veiklos metų dešrainių sostinė paliko Antakalnį – nuo gruodžio pirmos dienos amerikietiško maisto mėgėjai bergždžiai klebena „Dešrainis24.lt” paviljono duris. Kultinis gėlių kioskelis, prieš kelerius metus transformavęsis į dešrainių ir šonkaulių oazę, vėl lieka tuščias.

Skaityti daugiau

Legendinė „Rotonda" vėl atveria duris

Po kelių dešimtmečių pertraukos „Rotonda" vėl kviečia vilniečius ir miesto svečius apsilankyti. Prie daugeliui nostalgiją keliančio pastato Sereikiškių parke atgimimo prisidėjo ir Vilniaus miesto savivaldybė, kuri, siekdama atgaivinti sostinės širdyje ilgą laiką apleistą kavinę, investavo apie 230 tūkst. eurų.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: „Žvejų smuklė“ - amžina kaip „Scorpions“ (1323>)

Kažkada dar sovietiniais laikais, vartydamas „Komjaunimo tiesą“, godžiai perskaičiau straipsnį apie „Scorpions“ ir iki šių dienų prisimenu antraštę: „Scorpions: amžini kaip džinsai“. Štai kokios „klikbaitinės“ antraštės tais laikais būdavo! Ir iš tiesų, „Scorpions“ koncertuoja dar ir šiandien, o štai dėl džinsų amžinybės galėtume pasiginčyti.

Skaityti daugiau

Vietoje užsidariusios legendinės „Čili picos” - pusryčių uostas „Brunch Point” (1323>)

Legendinei Stoties rajono „Čili picai” (tai pačiai, virš kurios durų V. Šopeno ir Sodų gatvės sankirtoje kabo liūtuko galvos lipdinys) papildžius sostinės viešojo maitinimo istorijos archyvus ir tuo pačiu nusinešus nemažą dalį didingai baisaus dvidešimto amžiaus pabaigos-dvidešimt pirmo amžiaus pradžios Stoties rajono polėkio, čia net tapo šiek tiek liūdna.

Skaityti daugiau

Kebabų bomba prie VCUP: kaip ,,Elpitta kebabai” vakarą išgelbėjo

Tai žadėjo būti vienas iš tų pilkų vakarų: darbas-greitas perkandimas mieste-namai. Kojoms per Baltąjį tiltą lėtai sliūkinant VCUP lik, galvoje mezgėsi planas, kaip greitai ir neskausmingai nuraminti apie save vis garsiau pareiškiantį skrandį: ach taip, ,,Hesburger‘‘, koks nors mėsainis už 3.8 eur ir vakaro ,,pramogos‘‘ baigtos.

Skaityti daugiau

„Komagene”: senas naujas kebabų karalius Naujamiesčio karalystėje (1323>)

Po to, kai Vytenio gatvėje buvo sukirstas „Liulia Wagon” kebabas (o, pasirodo, tai jau buvo prieš metus), o praėjusią vasarą išbandyti ir „Azerai” (po kelių nepavykusių bandymų paimti jų šventovę Jeruzalėje, tai pavyko padaryti Kauno gatvėje), skaniausių sostinės kebabų paieška kaip ir neteko prasmės, tik daugiau ar mažiau pavytusių kebabinių dokumentacija, paliekant jų pėdsakus sostinės metraštyje.

Skaityti daugiau

Dar vienas smūgis Trakų gatvei: užsidarė „Pizzaland”

Perturbacija krečia Trakų gatvę – jau prieš kurį laiką rašėme apie krizės į nebūtį nuneštą vieną seniausių sostinės kavinių „Keisti ženklai”. Dabar gi jau kurį laiką galima matyti dar vienas uždarytas viešojo maitinimo įstaigos duris – bent jau kuriam laikui savo veiklą baigė picerija „Pizzaland”, per savo gana ilgą istoriją spėjusia tapti įprastu Trakų gatvės landšafto vaizdeliu.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: „Kinų virtuvė” - egzotikos sala baisiausiame Naujamiesčio pastate (1323>)

39-uoju numeriu pažymėtas Panerių gatvės gigantiškas pastatas, žinoma, prašyte prašosi atskiros studijos – tiek jame yra visko, pradedant nuo gyvenamųjų patalpų, garsaus krepšinio aistruolio Tomo Balaišio-Sėklos kontora ir baigiant ansamblio „Lietuva” repeticijų patalpomis ar vaikų švenčių kambariu. Pats pastatas tiesiog alsuoja Naujamiesčio industrijos dvasia ir jį drąsiai galime laikyti gyvu šio rajono industrinės epochos paminklu.

Skaityti daugiau

Tado Blindos pėdsakas Tuskulėnų gatvės „šalmane“

Bevardė Tuskulėnų gatvės (Žirmūnai) smuklė sulaukė savo pabaigos. O galbūt naujo etapo. Kol kas aišku viena – ilgus metus čia veikusi smuklė keičia šeimininkus. Aplinkinių Žirmūnų daugiaaukščių gyventojams, čia leidusiems dienas prie, neslėpkime to žodžio – prasto didžiųjų gamyklų lietuviško alaus bokalų ir neskubriai aptarinėjusiems dienos klausimus ateina liūdnos dienos. Tačiau tuo pačiu gali atsiverti naujos perspektyvos ir kitiems, panorusiems pažadinti Tuskulėnų gatvę naujomis idėjomis ir galbūt čia įrengti įdomesnio interjero ir skanesnio putojančio alaus „lokalą“.

Skaityti daugiau

Vilkpėdė: užgeso picerijos „Brooklyn Brothers” šviesos

Savanorių prospekto žiede stūksančiame E2 verslo centre (Eigulių gatvė) nebe taip linksma kaip prieš trejus metus, kuomet čia atsidarė naujasis Beatos ir Tomo Nicholsonų maisto imperijos kūdikis – picerija „Brooklyn Brothers”, greitai užkariavusi rajono gyventojų (ir ne tik) simpatijas. Vilkpėdės „Brooklyn Brothers” picerijoje svečiavomės ir mes - įspūdžius galite rasti ČIA.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: sensacija Fabijoniškių biliardo klube (1323>)

Sporto komentatoriai pasakytų: futbolo čempionatas tik prasidėjo, o jau fiksuojama pirmoji sensacija. Taip nutiko ir mums – sostinės dienos pietų čempionato 2022 m. rudens-2023 m. pavasario sezone. Dar įdomiau, jog pirmoji sensacija fiksuojama miegamajame Fabijoniškių rajone. Ir ne kur kitur, o biliardo klube. Štai tokios tokelės. Tačiau apie viską iš eilės.

Skaityti daugiau

Postpankinis kebabas nemirštančio Karoliniškių kiosko (1323>)

Kokie gi galėtų būti šiandieninių Karoliniškių identiteto simboliai? Numeris vienas, žinoma, – televizijos bokštas. Numeris du, ko gero, - vis dar išlikęs „Merkurijaus” pavadinimas, primenantis, jog kadaise Karoliniškės, dėka gatvių ir tuometinių buitinių aptarnavimo kombinatų pavadinimuose nusėdusių dangiškų kūnų, buvo vadinamas kosminiu rajonu. O štai mūrinių kioskų „triada”, įsitaisiusi šalia buvusio „Saturno”, taip pat galėtų pretenduoti į šiandien labiausiai atpažįstamus Karoliniškių simbolius.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: troškinti kopūstai „Vilniaus degtinės“ pašonėje

Ach, tas industrinis Naujamiestis...Sulig kiekvienais metais vis labiau mažėja šansų pasinerti į šio rajono 80-ųjų industrinę atmosferą, gyvai ir realiu laiku pajusti to dingstančio laiko nervą. Skamba romantiškai, ar ne? Iš tiesų romantikos yra labai mažai: tiems, kam teko nors dieną – ar minėtais 80-aisiais, ar šiais laikais - pastovėti prie konvejerio, puikiai žino, kad saldumo ten maža, net jei dirbtum ir prie saldainių linijos (nors saldainių fabrikas, tiesa, buvo ne Naujamiestyje, o Žvėryne).

Skaityti daugiau

Legendinė čeburekinė išplaukė į tarptautinius vandenis

Vilnius kiekvienam gali pasiūlyti kulinarinių patirčių ir skonių įvairovę – tuo įsitikino neseniai Lietuvos sostinėje viešėję 4,8 milijono prenumeratorių platformoje „YouTube“ turinčios internetinės TV laidos „VICE Munchies“ atstovai. Kanalas žiūrovus supažindina su skirtingų šalių virtuvėmis, šefais ir jų istorijomis, rašoma „Go Vilnius” pranešime žiniaskaidai.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: „Ararat”, džiaugsmas mano

Naujajam vilniečiui (o jų kiekvienais metais sostinėje, jei tikėti statistika, daugėja ne vienu ir ne dviem tūkstančiais) turbūt kiltų klausimų, kaip tokiame apybaisiame Kauno gatvės pastate galėtų būti įsikūręs restoranas ir dar su ilgamete istorija. Tačiau faktas toks: „Ararat” savo istoriją būtent šioje vietoje rašo jau keliolika, o ir gal ir daugiau nei dvidešimt metų.

Skaityti daugiau

Azija Šv.Stepono gatvės pusrūsyje: kaip „AsiaInn" plovą ragavome

V. Šopeno, Šv. Stepono ir Kauno gatvių sankryža, dar prieš keliolika metų garsėjusi savo rūsčia reputacija ir „generaliniu” alaus baru „Šypsena” (tik įsiklausykite į pavadinimą – kokia išvystytą ironijos jausmą turėjo tuometinis užeigos šeimininkas), šią vasarą tapo vienu karščiausiu sostinės greitosios gastronomijos tašku.

Skaityti daugiau

Į Stoties rajoną įžengė kultiniai kebabai: „Azerai” jau čia

Beklaidžiojant po Vilnių ir vis atsiduriant prie greitmaisčio kioskelių, kartais tekdavo patirti katarsį. Ligi šiol pamenu tą stebuklingą skaniai, sočiai ir nebrangiai gatvės maisto sukirtusio žmogaus džiaugsmą – ar tai būtų rūškanas vakaras Pilaitėje, ar snieginga žiema Saulėtekyje, ar ruduo Vytenio gatvėje, ar vasara Baltupių turgelyje (dabar gi „Pamukkale” atsidarė antrą tašką Naujamiestyje, Kauno gatvėje). Ir tiesiai šviesiai rašau – nebus dabar lengva čia šeimininkaujančiam Nuriui, nes jau kurį laiką Kauno gatvė turi naujus gatvės maisto dievus. Ir jų vardas - „Azerai”. Ir jie į Stoties rajoną nužengė iš Jeruzalės – skamba tai kaip citata iš Biblijos ir beveik yra tiesa.

Skaityti daugiau

„Ūsai” Savanorių prospekte: kaip „Kebab Inn” furgonėlį apgulėme

Sunku būtų taip „iš eigos” pasakyti, kada į akis krito pirmieji „Kebab Inn” „ūsai”, tačiau viena aišku – tai buvo pakankamai seniai. Nors prekės ženklas iš tiesų traukia dėmesį, tačiau štai taškų išsidėstymas Vilniuje ilgą laiką buvo toks, kad mano asmeniniuose praalkusio pilvo maršrutuose kur kas dažniau pasitaikydavo „Jammi” greitmaisčio taškai, jau nekalbant apie du gerai žinomus tarpautinius ženklus. Tačiau tas momentas turėjo ateitis ir jis atėjo.

Skaityti daugiau

Išrinkti „Wolt“ geriausieji

76 tūkst. gyventojų balsai nulėmė „Wolt“ geriausių 2021 metų restoranų apdovanojimų laimėtojus. Lietuviai savo favoritus išsirinko 9 kategorijose. Iš viso apdovanojimuose buvo nominuoti 180 populiariausių bei aukščiausiais reitingais maisto pristatymo programėlėje įvertintų restoranų. Iš jų kompetentinga komisija išrinko 90 finalistų, o tuomet savo žodį tarė gyventojai, surikiavę restoranus ant aukščiausių apdovanojimų laiptelių.

Skaityti daugiau

Geltonasis furgonėlis Ateities gatvėje: Romeo, pica ir minus 20

Geriausia, kas gali nutikti važiuojant burzgiant skrandžiui Ateities gatve – tai pro autobuso ar automobilio langą pamatyti geltoną furgonėlį šalia Mykolo Romerio universiteto. Kas gi jame, tame geltoname furgonėlyje? Malkinė krosnis, picos ir guvus vyrukas, tam tikruose sluoksniuose ir socialiniuose tinkluose žinomas kaip Romeo Fantastico, žingsnis po žingsnio besiveržiantis į pickepių Olimpą.

Skaityti daugiau