Dienos pietūs Vilniuje: finišas pas sezono čempionus Naujininkuose

Štai ir viskas, liko suskaičiuotos valandos, ir 2023-iųjų vasara taps istorija. Tuo pačiu finišuoja ir mūsų pirmasis sostinės dienos pietų reitingas, aprėpiantis 2022 metų rudens-2023 metų vasaros sezonus. Sąrašas gana kuklus, tačiau reikia tikėtis, kad kitas dienos pietų reitingas, startuosiantis jau rugsėjo pirmąją, bus galingesnis.

Skaityti daugiau

Atsinaujino legendinė „Čili Pizza“ Senamiestyje

Vienas didžiausių ir seniausių Lietuvoje restoranų tinklų „Čili Pizza“ šiemet numato investuoti apie 1 mln. eurų ir atnaujinti dalį tinklo restoranų. Tinklas jau užbaigė 500 tūkst. eurų vertės investicijų projektus trijuose restoranuose Vilniuje ir Kaune, iš kurių paskutinis iš esmės atnaujintas, netoli sostinės Rotušės veikiantis restoranas lankytojams duris atvėrė šios savaitės pradžioje.

Skaityti daugiau

Legendinis striptizo klubas atsidūrė mėsainių orbitoje

Tik pabūk vieną kitą mėnesį be klajonių po Senamiestį, ir po ilgesnės pertraukos (vasara vis dėlto) išėjęs „pasiganyti“, matai, kaip keičiasi vietų žemėlapis: štai Pilies gatvėje vienuose languose skelbiama apie netrukus čia atsidarysiančią užeigą „Karštos galvos”, kuri siūlys „dangišką kavą ir skanų maistą”, o už keliasdešimties metrų dar vieni langai „kalba” apie duris netrukus atversiančią šokoladinę. Didžiojoje gatvėje – legendinės „Čili” picerijos atsinaujinimo darbai. Tačiau, ko gero, įdomiausias momentas mūsų laukė Rūdninkų gatvėje.

Skaityti daugiau

„Begemoto sapnas”: bomba sporto barų rinkoje

Ganėtinai negausioje sostinės sporto barų scenoje – proveržis. Visų Šventųjų gatvėje Senamiestyje, kur užeigų koncentracija, ko gero, nemenkesnė nei Vilniaus gatvėje, vietoje dar neseniai čia veikusio konceptualaus stympanko filosofiją propaguojančio „Garinio angelo”, vairuojamo Donato Dubausko, duris atvėrė „Begemoto sapnas”, su savimi į šią Senamiesčio vietą atsinešęs sporto aistras.

Skaityti daugiau

Ant prekystalo garsus italų restoranas

„Parduodamas vienas geriausių itališkų restoranų Baltijos regione. „Tratorria da Flavio” - pamėgtas vilniečių, Vilniaus svečių bei maisto kritikų tokių kaip Andrius Užkalnis. Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas išsiskiria ne tik savo virtuve, aptarnavimo lygiu, bet ir savo unikalia vidine dvasia, kuri apjungia unikalią istorinio Vilniaus senamiesčio aurą ir Italijos kultūrines tradicijas”, - taip skelbimuose pristatomas Totorių gatvėje įsikūręs itališkas restoranas „Tratorria da Flavio”, jau kurį laiką atsidūręs ant prekystalio.

Skaityti daugiau

Pylimo g.66 vėl sujudėjo: į sceną žengia baras „Svajokliai”

Buvo laikai, kai Pylimo gatvės „galiorka”, padabinta magiška skaičių kombinacija 66, iš vargano Stoties rajono „pramogų ir poilsio” komplekso, vietinų vadinto „Pelėkautais”, virto ultra modernia ir populiaria sostinės vieta, kur pirmuoju smuiku grojo legendinė užeiga „Keulė Rūke”, per savo kelerius metus gyvavimo metus padovojusi ne vieną ne tik per Vilnių nuvilnijusi skandaliuką.

Skaityti daugiau

„Plus plus plus”: svečiuose pas montaditas

Matyt patys sunkiai beprisiminsime, kada Vilniuje pradėjo mirgėti trys pliusai, tačiau čia į pagalbą ateina pačio gastrotinklo „Plus plus plus” tinklapis, savo istorijos pradžią nurodantis vėjuotą 2016-ųjų spalį, kuomet Vingrių gatvėje atsidarė pirmasis „Plus plus plus” gastrobaras. Šiandien jo jau nebėra, tačiau geras startas prieš septynerius metus šiandien virto visa šešių taškų imperija, iš kurių net keturi – tokiose centrinėse ir Senamiesčio vietose, kur patalpų nuomos kainos verčia žagsėti.

Skaityti daugiau

„Paupio turgus“ tapo didesnis ir spalvingesnis

Veiklos koncepciją išgryninęs „Paupio turgus“ baigė atnaujinimo darbus ir lankytojus pasitinka praplėtęs restoranų erdves bei pasipuošęs nauju menininko Jurgio Tarabildos kūriniu. Atnaujinant turgų, buvo nuspręsta atsisakyti čia veikusių 4 parduotuvių, o vietoje jų įrengti papildomas universalias erdves su 56 sėdimomis vietomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Skaityti daugiau

Džiaugsmai ir nusivylimai: „Muslim Halal”

Vidurio Azijos virtuvė, dar neseniai Vilniuje turėjusi vos kelis taškus, kur burdavosi vietinės uzbekų, kirgizų ar tadžikų bendruomenės bei smalsesni vietiniai, panašu, dabar išgyvena tikrą pakilimą. Ar tik nebus prie tokio pakilimo prisidėjusios kai kurios keleivių pervežimu ir logistika besirūpinančios bendrovės? Štai, pavyzdžiui, atsivertę savo tinklapio vidinius resursus, matome įdomų reiškinį – jei dar prieš pora mėnesių smalsus vietinis gastroturistas labiausiai gūglino „Azerus”, dabar gi geltonus lyderius paieškos marškinėlius perėmė mūsų aprašyti „Dushanbe”, gerokai pagyvinę iki tol nykokai atrodžiusią Kauno ir Smolensko gatvių sankirtą.

Skaityti daugiau

Pilvo džiaugsmas Kalvarijų turgaus pašonėje: „U gruzina”

Kalvarijų turgus pasitiko mane aptuštėjusiais prekystaliais – artėja turgaus darbo dienos pabaiga, kai kurie prekeiviai jau savo mantą susikrovę, kiti dar tik ruošiasi.Senokai čia būta, tad eidamasį naują vietą įsimesti pilvan šio bei to, neatsispiriu pagundai ne tiesiai pasukti į Turgaus gatvę, o šiek tiek nusukti į šalį, pasižiūrėti, kas gi nugulę ant prekystalių.

Skaityti daugiau

Maldininkų sugrįžimas: svečiuose pas „Azerus” Jeruzalėje

Sunku suskaičiuoti, kiek kartų bandėme paimti Jeruzalės „Azerus” - vienos didžiausių sostinės gatvės maisto legendų gimimo vietą vietiniame turgelyje, kur viskas taip įsisuko ir įgavo pagreitį, kad net ir didžiausi tarptautiniai greitojo maisto tinklai, turintys čia savo taškus, vis pagalvoja – kaip jiems tai pavyko?

Skaityti daugiau

Picerija „Marinara“: kaip meilė Vokiečių gatvės užplūdo Vilnių

Po ilgesnės petraukos kojos vėl užnešė į piceriją, ir „kaltas” dėl to penktadienio pavakarys bei Vokiečių gatvė. Taip ir knieti atsidūrus tokioje vietoje ir tokiu laiku darbo savaitę pabaigti skaniu akordu, o kadangi namie laukia dar ne viena burna, tenka akimis greitai apmesti „medžioklės plotus“ ir durti pirštu. Tokiu paprastu būdu akiratyje atsidūrė „Marinara“, nepilnus metus veikianti kišeninio dydžio picerija.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: kavinė „Soja“ ir užkalti gamyklos langai (1323>)

Dievas mato: tiek kartų praeidamas pro šią intriguojančią vietą, vis baudžiausi pakilti į ją metaliniais laiptais ir vis kažko pritrūkdavo – prieš savaitę ryžtingai pradėtą žygį sustabdė ant durų kabantis perspėjimas, jog čia valdo tik grynieji. Teko vėl grįžti į pradinį tašką, tačiau mūsų užsispyrimui jau niekas nebegalėjo sutrukdyti: kitą dieną čia grįžome rankoje spausdami 5.5 eur.

Skaityti daugiau

Rotušė: kas pakeis „Žuvinę”?

Sostinės Rotušėje vėl duris atvers restoranas, pakeisiantis čia ilgus metus veikusią, tačiau pandemijos išbandymų neatlaikiusią „Žuvinę“. Tiesa, tiksli data neaiški, tačiau tikimasi, kad galų gale šias patalpas pavyks išnuomoti ir jau šiemet vilniečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis skrandžio malonumais sostinės širdyje.

Skaityti daugiau

Baras „Sparta”: išvydome ir patyrėme

Jei tik Eduardas Mieželaitis būtų gyvas, ko gero, šį rytą, jis kurtų naują savo eilėraštį ir net gi be raudono kvapo - „Virš Naujamiesčio kitas išaušo jau rytas”. Tiesa, su sąlyga, kad vasario 15-osios vakarą jis būtų įslinkęs į naująjį Naujamiesčio barą „Sparta”.

Skaityti daugiau

Naugarduko gatvės liūtus pažadino restoranas „Mziuri” (1323>)

Naugarduko gatvės liūtai vėl prabudo – štai jau du mėnesius čia, kur kadaise ilgus metus karaliavo elitiniu ir pirmuoju Vilniuje vadintas kinų virtuvės restoranas „Rytai” (beje, teko girdėti istoriją, kad pirmasis sostinėje kinų restoranas buvo įsikūręs ne čia, o gretimoje Aguonų gatvėje), o vėliau kelerius metus iki pandemijos ekonominius karbonadus čirškino Laimutė, vėl vyksta veiksmas – šį kartą liūtus prisijaukinti mėgina kartvelų virtuvės restoranas „Mziuri”.

Skaityti daugiau

Antakalnio legenda „Baras baras“ virto „Star Bar“

Po 22 metų „bevardystės“ legendinė Antakalnio užeiga, ilgus metus buvusi žinoma kaip „Baras baras“ arba „Kregždė“ („Kregždute“ sovietmečiu vadinosi visas didelis gastronominis kompleksas Antakalnio gatvėje) nusprendė „pasikrikštyti“ - savininkai šiam garsiausiam Antakalnio barui nusprendė suteikti „Star Bar“ pavadinimą. Pavadinimas nėra toks jau išpūstas – čia iš tiesų galima sutikti legendinių žmonių: nuo sporto komentatorių iki garsių menininkų.

Skaityti daugiau

Antakalnis liūdi: „Dešrainis24.lt” paliko rajoną

Po ketverių veiklos metų dešrainių sostinė paliko Antakalnį – nuo gruodžio pirmos dienos amerikietiško maisto mėgėjai bergždžiai klebena „Dešrainis24.lt” paviljono duris. Kultinis gėlių kioskelis, prieš kelerius metus transformavęsis į dešrainių ir šonkaulių oazę, vėl lieka tuščias.

Skaityti daugiau

„Čili Holdings“ tampa „LTK Food Group“

Vieną didžiausių Lietuvoje viešojo maitinimo tinklų, „Čili Pizza“ restoranus kontroliuojanti įmonė „Čili Holdings“ nuo gruodžio 1 d. keičia pavadinimą į „LTK Food Group“.

Įmonei toliau vadovaus Goda Karosaitė. Pasak jos, įmonių grupės pavadinimo keitimas yra natūraliai pribrendęs sprendimas.

Skaityti daugiau

Legendinė „Rotonda" vėl atveria duris

Po kelių dešimtmečių pertraukos „Rotonda" vėl kviečia vilniečius ir miesto svečius apsilankyti. Prie daugeliui nostalgiją keliančio pastato Sereikiškių parke atgimimo prisidėjo ir Vilniaus miesto savivaldybė, kuri, siekdama atgaivinti sostinės širdyje ilgą laiką apleistą kavinę, investavo apie 230 tūkst. eurų.

Skaityti daugiau