Naujamiesčio hipsterių pamėgta „Dou Asia“ - ant prekystalio

Nuo Naujamiesčio hipsterių pamėgtos užeigos „Dou Asia“ užsidarymo prabėgo kiek daugiau nei savaitė, per kurią šis septynerius metus Kauno gatvėje glaudęsis gatvės maisto restoranėlis buvo apverktas daugybės fanų. Tačiau, pasirodo, „Dou Asia“ gali atgimti – jei tik kas nors ryšis nerti į šį verslą, kaip kad tai savo laiku padarė šios užeigos šeimininkai. 

dou1

Skaityti daugiau

Žvėryno restoranas „Veranda“ švenčia dvidešimtmetį

Vilniuje, Žvėryne jau du dešimtmečius skamba gyvo džiazo melodijos, čirška grilio patiekalai ir netyla pokalbiai. „Sukaktį šiemet pasitinkame kitokie – atsigręžę į istoriją, tačiau išlaikantys dinamišką bei kūrybišką požiūrį“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Indrė Čiūraitė, namų restorano „Veranda“ vadovė ir įkūrėja. Vasaros vakarą praleisti restorane rinkosi ir šią vietą jau ne vienerius metus mėgstantys svečiai – tiek  čia atvykstantys papietauti darbo dieną, tiek paminėti svarbias progas skambant gyvai muzikai.

Skaityti daugiau

„Margas kočėlas”: Naujamiesčio kavinukės istorija truko trejus metus

Naujamiesčio gyventojų pamėgta kavinė-kepyklėlė „Margas kočėlas” baigia savo trejus metus trukusią kelionę. Apie sprendimą uždaryti kavinaitę, pasižymėjusią skaniomis bandelėmis, puikia kava, komunikabiliomis šeimininkėmis ir fantastišku kiemeliu su jame pavasarį pražįstančiais kaštonais, pranešta moderniu būdu – kavinės socialinių tinklų paskyrose.

Skaityti daugiau

„Paupio turgus“ kviečia į tris naujus restoranus

Nekilnojamojo turto bendrovės „Darnu Group“ valdomas „Paupio turgus“ pristato naujus vardus – prie maisto gurmanų pamėgtos erdvės jungiasi trys restoranai. Vieną iš jų – pagal Meksikos ir Lotynų Amerikos virtuvės koncepciją kuriamą „Padre duos pipirų“ – vysto pati gastronominės erdvės valdytoja.

Skaityti daugiau

Kavinė „Lucky Bagel" kvies į lėtus pusryčius su šviežiai keptais beigeliais

Vilniuje atsidarė nauja pusryčių vieta – kavinė „Lucky Bagel", kurios pagrindiniu akcentu tapo šviežiai gaminami beigeliai. Šią idėją į Vilnių parsivežė kavinei vadovaujantis ukrainietis Dmitrijus Savočka – apsilankęs Jungtinėse Amerikos Valstijose ir įkvėptas ten ragautų beigelių įvairovės, jis nusprendė įkurti vietą, kurioje ryto ritualai taptų svarbia dienos dalimi. Nors kavinė jau veikia, balandžio 5 d. įvyks oficialus jos atidarymo vakarėlis, į kurį kviečiami visi vilniečiai ir miesto svečiai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Skaityti daugiau

Baras „Slojikai”: reveransas 90-iesiems

Prieš šešias savaitęs debiutavęs lietuviškas filmas „Pietinia Kronika”, jau surinkęs kosminius pustrečio milijono eurų, į Lietuvą grąžino eilinę 90-ųjų nostalgijos bangą. Tačiau Vilniuje, Vokiečių gatvėje įsikūrusiame bare „Slojikai” ši banga tęsiasi jau kiek daugiau nei penkerius metus. Baltos mišrainės ir keptos duonos degustacijos, krinžo kultūros šviesulių pasirodymai - „Slojikai” sėkmingai retransliuoja praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio signalus.

Skaityti daugiau

Perkūnas giedro dangaus: „Jurgis ir Drakonas” baigia rašyti savo istoriją

Keliolika metų rašyta picerijos „Jurgis ir Drakonas” istorija baigiasi. Tikru sukrėtimu sostinės viešojo maitinimo pasaulyje tapo verslninkės Odetos Bložienės įrašas, paskelbtas trečiadienį jos paskyroje feisbuke. Prešingai nei kai kurios kitų užeigų šeimininkai, mėgstantys garsiai pranešti apie savo atsidarymus, tačiau užsidarantys labai tyliai, Odeta Bložienė, kartu su savo seserimi Beata Nicholson ir jos sutuoktiniu Tomu Nicholsonu valdžiusi picerijas „Jurgis ir Drakonas”, „Brooklyn Brothers” bei „Detroito sesės”, savo įraše nuspendė paatvirauti.

Skaityti daugiau

Paskelbti geriausi šalies restoranai

Susumavus rezultatus paskelbti jau penktus metus vykstančių „Tablein Diners’ Awards“ apdovanojimų rezultatai: garbingame dvidešimtuke – geriausiai svečių 2024-aisiais įvertinti Lietuvos restoranai.

Skaityti daugiau

„Kebų baras”: Sinanas ir jo kebabai grįžta į Naujamiestį

„Kūrybinės atostogos iki rugsėjo penktosios. Rudens sezonui grįšime su atnaujintu meniu bei pasiūlymais”, - toks įrašas iki šiol publikuojamas nepilnus metus veikusios užeigos „Goodfellas” feisbuko paskyroje. Deja, po kūrybinių atostogų „Goodfellas” nebegrįžo, o kultiniame T.Ševčenkos ir Algirdo g. sankryžos kampe prieš kelias savaites pradėjo pūsti nauji vėjai. O galbūt ir ne tokie nauji – čia šeimininkauti pradėjo Sinanas, vėl grįžęs į Naujamiestį po ilgokos pertraukos.

Skaityti daugiau

Uzbekiškas pavasaris Kalvarijų gatvėje - „Osh” plovas sprogdina Vilnių

Israilas patenkintas: maisto kurjeriai vienas po kito čiumpa lauknešėlius ir dingsta pro duris, skubėdami pamaitinti Vilniaus bekraščių ofisų gyventojus, kurių, kaip galima įsivaizduoti, vienas prasmingesnių dienos darbų – kolektyviai pietaujat nuspręsti, kokiu gi balu įvertinti naują viešojo maitinimo vietą sostinės žemėlapyje. Užeiga „Osh” (štai taip, pernelyg nelaužant galvos, pavadinta žodeliu, reiškiančiu klasikinį uzbekišką plovą), atvėrusi duris praėjusių metų gruodį, jau kelias savaites bombina Vilniaus viešojo maitinimo sceną.

Skaityti daugiau

Legendinis sostinės restoranas pakibo ties nežinomybe

Algirdo gatvėje įsikūrusio restorano „Meksika” durys jau kurį laiką uždarytos, o langai tamsūs. Ant restoranų durų – jokio raštelio, paaiškinančio, kokiame etape yra atsidūręs kadaise klestėjęs ir ošęs restoranas, socialinio tinklo paskyra feisbuke taip pat tyli. „Meksika”, legendinis restoranas nuo pat 90-ųjų, panašu, paniręs į letargo miegą, ir kol kas nėra jokių ženklų, kad jis prabustų. 

Skaityti daugiau

„Laiptinė“: kaip mažas baras keičia Kiaušinio landšaftą

Tokia ta vasara: vos spėji pajusti jos ritmą, o ji jau slysta iš rankų. Pradedi žiūrėti – kad ir vieno nespėjai, ir kito, lieka tik rankomis griebtis už galvos ir sau pasižadėti: na, bet jau kitą vasarą...Nors iš tiesų tik apgaudinėji save: ir ta kita, ir dar kita, ir dar kita vasara bus lygiai tokios pačios: su daugybe lūkesčių bei planų ir daugybe neišpildytų planų. Po tokios lyrinės įžangos turbūt paklaustumėte – apie ką mes čia? Apie skolas, kurias tik dabar grąžiname skaitytojams. Viena iš tų skolų – eskizas apie „Laiptinę“.

Skaityti daugiau

„Spicamour”: planetos puodai šalia Stoties

Stoties prieigose esančioje V. Šopeno gatvėje vėl darosi linksmiau gyventi. Prieš kelerius metus vietoje čia ilgus metus veikusios tylios pilkos kavinaitės, kurioje „sėkmės džentelmenai” mėgdavo pagurkšnoti „Tauro” alų, smagų judesį užkūrė veganų pamėgti „Holigans”.

Skaityti daugiau

„Gogi Guy”: korėjietiško mėsos berniuko vilionės

Ilgus metus Pylimo gatvėje, priešais Kiaušinį, veikęs restoranas „Belgai” dar metų pradžioje pasitraukė iš Vilniaus gastronomijos žemėlapio. Nors vilniečiai ir sostinės svečiai negailėjo komplimentų šiam belgų virtuvę pristatančiam restoranėliui, tačiau pastaraisiais metais restoranui vis nesisekdavo išeiti į finansinį pliusą.

Skaityti daugiau

Justiniškėse įsikūręs burgerių restoranas „Street Food Factory“ stebina savo meniu ir interjeru

Vilniuje, šių metų vasarį, duris atvėrė naujas burgerių restoranas „Street Food Factory“, įsikūręs Talino g. 10A-12. Gatvės maisto virtuozai siūlo skanauti puikius burgerius, „dürüm“ turkiškus wrap‘us, sriubas, užkandžius bei desertus. Didžiausias pliusas – patiekalams naudojama tik kokybiška mėsa, o didžioji dalis ingredientų, naudojamų gamyboje, yra ruošiami pačiame restorane, pavyzdžiui, naminiai padažai, rankų darbo korėjietiški „kimchi“ kopūstai, burgerių mėsos paplotėliai. Draugiška kaina taip pat nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

Keturi Vilniaus restoranai gavo MICHELIN žvaigždes

Birželio 13 dienos vakarą Vilniuje „MICHELIN Guide“ atstovai iškilmingai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės 4 restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. Anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.

Skaityti daugiau

„Sultiniai”: paminklas 1969-iesiems ir bandelėms

Kuo gali nustebinti plačiai apdainuoti ir tebeapdainuojmi „Sultiniai” - viena iš tų retų, kone vienintelė sostinės užeiga, kuri ir šiandien atrodo kaip nužengusi iš 1969-ųjų, kuomet pravėrė duris? Galvojome, jog išskyrus čia sustingusį laiką – niekuo. Tačiau, pasirodo, „Sultiniai” turi savo stebinančių niuansų.

Skaityti daugiau

Eime pietauti: džiuginantys „Rojaus obuoliai”

2022 metų kovo 1 dieną užeiga „Bistrolita” padėjo tašką savo net 29 metus trukusioje istorijoje – taip tyliai nusileido vienos iš klasikinių sostinės viešojo maitinimo įmonių uždanga. Lukiškių ir Mečetės gatvės sankirtoje įsikūrusią užeigą bene labiausiai mylėjo policijos pareigūnai – per patį dienos pietų įkarštį čia buvo galima išvysti sustojusį ne vieną ir ne kelis policijos ekipažus.

Skaityti daugiau