Ambasadoriškas kebabas „Grilio namuose”

Pradėkime nuo priešistorės – preš ketverius metus (nors, atrodo, tai buvo jau taip seniai) Kalvarijų gatvėje, netoli turgaus, kurį laiką stūksojo furgonėlis, kuriame, ko gero, pirmą kartą susipažinau su adanos iešmeliu.

Ir štai, po tiek metų – ir vėl susidūrimas su adanos lavašu, tik šį kartą jau solidesnėje vietoje – Trakų gatvėje. 

Turkiškos virtuvės restoranėlis išraiškingu pavadinimu „Grilio namai” čia dirba jau ne vienerius metus, jame jau ne kartą buvo svečiuotąsi, tačiau tie naktiniai užklydimai didesnio įspūdžio nepalikdavo, juolab, kad už poros šimtų metrų, visai netoli „Latino pub" veikusi „Memo” kebabinė, siūlė kur kas platesnį ir įvairesnį asortimentą naktiniams barų liūtams ir panteroms.

gh1

„Grilio namai” Trakų gatvėje. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Pastarosios kartais čia, laukdamos bulvyčių bei kebabų, išvyniodavo tikras dūzges – virtuvėje plušantys tamsiagymiai vaikinukai neatsispirdavo baltus drabužėlius vilkinčių damų prašymui į vietinę garso sistemą pajungti telefonus, kebabinę užplūsdavo Jessica Shy melodijos, ir į baltus angelus įsikūnijusios damos įsisukdavo į šokius, už kelių metrų aliejuje spragsint bulvytėms. Ech, tos vasaros naktys...Dabar tie vyrukai iš Trakų gatvės „Memo” taško persikėlė prie buvusio „Aušros” kino teatro, kur vietos tiek mažai, jog šokiams vietos nebeužtenka.

Tačiau grįžkime į Trakų gatvę, kur praktiškai priešais legendinius „Keistus ženklus”, nūnai virtusius „Local Pub”, štai jau kelerius metus veikia „Grilio namai”, o juose šeimininkauja Yukselis – žilagalvis vyrukas su daugiamete patirtimi. Teko nugirsti kalbas, kad iš Ankaros kilęs Yukselis ilgus metus dirbo Turkijos ambasados virtuvėje, tad patirties turi sočiai.

gh3

„Grilio namų” valgiaraštis. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

„Grilio namuose” tikėtis mikro kebabinių kainų neverta – patiekalai čia įvertinti „ambasadoriškais” tarifais, ir pati vieta labiau skirta pasimėgauti maistu neskubant, tad kąsnį čia galima nuskalauti ir alumi bei vynu.

Vis tik daug laiko neturiu, tad paprašau adanos iešmelio lavaše (8,5 eur), ir per tą laiką, kol vyksta gamybos procesas, išsiaiškinu, jog šį vakarą Yukseliui virtuvėje padeda jo širdies dama Elvyra – nuo Nedzingės kilusi dzūkaitė. Prieš šešiolika metų Druskininkuose susipažinusi pora įsikūrė Vilnuje, ir, panašu, jiems sėkmingai sekasi – restoranėlyje gausu svečių, atsiliepimuose patiekalams, atmosferai ir aptarnavimui rašomi aukšti balai. Iš tiesų, lieka tik patvirtinti – nors darbų virtuvėje netrūksta, Yukselis dar ir juokelį-komplimentą spėja numesti - „patinka žalias miestas ir karšta žmona”.

gh4

Elvyra ir Yukselis - jau šešiolika metų kartu. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

O štai ir maišelis su adanos iešmeliu jau rankose. Išeinu į vėlyvo vakaro nuotaikomis alsuojančią Trakų gatvę – adanos lavašo kąsneliai tirpsta burnoje, ir, rodos, pasaulis nusidažo gražesnėmis spalvomis.

Šis autorinis gastroreportažas gimė mūsų prenumeratorių dėka. Prisijunkite ir palaikykite Vilniaus naršymo iniciatyvą!