„Komagene”: senas naujas kebabų karalius Naujamiesčio karalystėje (1323>)

Po to, kai Vytenio gatvėje buvo sukirstas „Liulia Wagon” kebabas (o, pasirodo, tai jau buvo prieš metus), o praėjusią vasarą išbandyti ir „Azerai” (po kelių nepavykusių bandymų paimti jų šventovę Jeruzalėje, tai pavyko padaryti Kauno gatvėje), skaniausių sostinės kebabų paieška kaip ir neteko prasmės, tik daugiau ar mažiau pavytusių kebabinių dokumentacija, paliekant jų pėdsakus sostinės metraštyje.

Tačiau prieš savaitę gana netikėtai teko patirti naują nušvitimą, ir dėl to turbūt visų pirma reikia dėkoti ūgtelėjusiems vaikams, kurių „parnešk kebabą ir bulvyčių” ir privertė gražų spalio vakarą atsidurti T. Ševčenkos gatvėje, gana gerai žinomame vietiniame „fūdhale”, kur keliolikos metrų spinduliu spiečiasi ne viena maitinimo užeigėlė.

kom1

„Komagene” kebabinė T. Ševčenkos gatvėje. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

„Komagene” vardas turėtų būti neblogai žinomas Antakalnio gyventojams – būtent jie po „Sotaus lokio” įsikūrė garsiajame Antakalnio g.78 name ir greitai pelnė vietos gyventojų simpatijas. Ir koks buvo apmaudas, kai pagaliau išsiruošus jų aplankyti, teko išvysti, kad „Komagene” ir pėdos jau atšalo. Ir štai, pasirodo, jie jau kurį laiką pluša Naujamiestyje. Išsiaiškinti, kur sekasi geriau – Antakalnyje ar Naujamiestyje – nepavyko, mat paties šeimininko užeigoje nebuvo, o vietoje jo sukosi linksmas žilstelėjęs vyrukas, prisistatęs šeimininko draugu, dirbančiu restoranų industrijoje.

 

Tačiau prieš pradedant tyrinėti „Komagene” valgiaraštį, reikėtų atkreipti dėmesį į vizualinius užeigos sprendimus. Prie durų išvysite plakatą, kuris trumpai papasakoja, kas yra Komagene, o ir vidus smagiai apipavidalintas – taip ir traukia prisėsti, niekur neskubėti, tiesiog džiaugtis laukimo momentu ir mintimis nuklysti į buvusią dievų buveinę, tokiu savotišku būdu „rekonstruotą” T. Ševčenkos gatvėje.

kom12

Dalis „Komagene” valgiaraščio. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Tačiau paskęsti poetiniuose apmąstymuose nėra daug laiko – vis dėlto, namuose laukia kelios praalkusios burnos, o ir pačiam pilvas užsimena, jog būtų gerai „susišauti” ką nors į skrandį.

Valgiaraštis čia didelis – ir kebabai, ir picos, ir pidės. Nėra tik miegamuosiuose rajonuose uoliai populiarinamo dydžio pasirinkimo, tad tiesiog tenka imti jautienos kebabą pitoje, jautienos kebabą lavaše ir bulvytes. 

Tęsinys -  mūsų Contribee platformoje. Tapkite prenumeratoriais ir palaikykite Vilniaus naršymo iniciatyvą!