„Liulia Wagon”: skanus atradimas dulkėtoje gatvėje

Po ne itin ryškių pastarųjų savaičių kebabų ragautuvių Santariškėse bei Fabijoniškėse, galų gale Jus, gerbiamieji skaitytojai galime pradžiuginti ir suintriguoti – atradome šaunų gatvės maisto furgonėlį Naujamiestyje, tarp perkastų gatvių ir dulkių, tačiau net ir tokia aplinka nesutrukdė mums iš to skonio vos nenusikąsti pirštų, tad būkite atsargūs.

Maisto furgonėlis Vytenio gatvėje, prie čia persikrausčiusio Migracijos departamento, atsirado tik praėjusią savaitę, o mes jį užklupome vos antrąją darbo dieną ir teko nusivilti – maistas jau buvo išparduotas, nors iki vakaro dar buvo toli.

liulia4

„Liulia Wagon” vagonėlis Vytenio gatvėje. Foto: Julius Baliutavičius.

Nieko sau - toks debiutas, žinoma, mus suintrigavo, tad kitą dieną prie furgonėlio, skambiai, pavadinto „Liulia Wagon”, atsiradome gerokai anksčiau. Ir kol laukėme į lavašą sukamo liulia kebabo, vagonėlio šeimininkas Denisas papasakojo, jog ilgus metus prie Migracijos departamento stumdydamas draudimo polisus, sumąstė griebtis gatvės maisto, juo labiau, kad iš Azerbaidžano atvyko jo bičiulis Poladas (jis ir sukasi vagonėlio virtuvėlėje, bet vengia lįsti į kadrą, tad vagonėlio veido fukcijas perėmė Denisas) ir idėja virto kūnu pakankamai greitai.

 

Tiesa, iš pradžių kaukazietiško maisto užkandinė turėjo įsiterpti tarp Vytenio gatvės gyvenamųjų namų, tačiau gyventojai šios idėjos nepalaimino. Vis dėlto variantas buvo rastas – vagonėlis ant ratų (beje, būtent nuo vagonėlio ant ratų savo maitinimo verslą pradėjo šiandien ne vienas garsus vardas).

liulia3

„Liulia Wagon” valgiaraštis. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Labai knietėjo „Liulia Wagon” testą atlikti plovo pagalba – vis dėlto šiam patiekalui jaučiame silpnybę. Tačiau įvertinę visas aplinkybes pasirinkome populiariausią vagonėlio patiekalą – liulia kebabą lavaše (4,5 eur).

Dar kelios minutės besišnekučiuojant su Denisu – ir Poladas jau įduoda į rankas lauknešėlį, šypsodamasis perspėjęs, jog kopūstų čia nėra – matyt svečiais iš Azerbaidžano jau spėjo susipažinti su lietuviškų kebabų ypatumais.

 

Žingsniuodami Vytenio gatve nekantriai ardome maišelį, išlukštename foliją, šnairuojame akimis į varnas (toks įspūdis, kad norėtų nustverti liulia kebabo gabalėlį) ir ragaujame. Jėėėė! Pirmas kąsnis ir į mano burną įsiverčia paaštrintas Kaukazas, su savo žolelėmis, šiek tiek daržovių ir išgryninta karšta mėsyte. Lavašo blynas, nuo tokios temperatūros atakos, žinoma, greitai minkštėja, tačiau tai gal net dar labiau pagyvina skonį – juo labiau, kad sauso lavašo su pavėsusiu turiniu per visą Vilniaus šmirinėjimo karjerą atsivalgyta iki soties.

liule2

Furgonėlio šeimininkas Denisas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Kaip jau minėta, liulia kebabas savo dydžiu nepribloškia, tačiau vertinant skonį ir patirtas teigiamas emocijas, „Liulia Wagon” debiutuoja taip ryškiai, jog Vytenio gatvės vagonėliui galima užrašyti riebų pliusą.

liule1

 Ragaujam! Foto: Julius Baliutavičius1323.lt

Jei Jums šis autorinis darbas pasirodė įdomus ir vertingas, Vilniaus naršymo iniciatyvą galite paremti ČIA.