„Ūsai” Savanorių prospekte: kaip „Kebab Inn” furgonėlį apgulėme

Sunku būtų taip „iš eigos” pasakyti, kada į akis krito pirmieji „Kebab Inn” „ūsai”, tačiau viena aišku – tai buvo pakankamai seniai. Nors prekės ženklas iš tiesų traukia dėmesį, tačiau štai taškų išsidėstymas Vilniuje ilgą laiką buvo toks, kad mano asmeniniuose praalkusio pilvo maršrutuose kur kas dažniau pasitaikydavo „Jammi” greitmaisčio taškai, jau nekalbant apie du gerai žinomus tarpautinius ženklus. Tačiau tas momentas turėjo ateitis ir jis atėjo.

keb1

„Kebab Inn” furgonėlis Savanorių prospekte. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Išsiskiriančios formos ir akis rėžiančios raudonos spalvos „Kebab Inn” maisto furgonėlis Savanorių prospekte atsirado, berods, ankstyvą pavasarį ir tapo šeštuoju tinklo tašku Vilniuje. Tačiau kol susiruošėme ragautuvėms, jau atsidarė ir septintas taškas – šį kartą Šnipiškėse. Tad šiai dienai „Kebab Inn” pamažu „ima” Vilnių – du taškai Naujininkuose (šalia oro uosto ir pakraštyje), po vieną Paneriuose (Gariūnai), Žirmūnuose (Šiaurės miestelyje), Lazdynuose, Naujininkuose bei Šnipiškėse. Galima praktiškai kirsti lažybų, kad po metų plėtros žemėlapis atrodys jau dar kitaip. Vargu, ar „Jammi”, stebėdami šią plėtrą, gali jaustis ramiai. Dar reiktų pridurti, kad „Kebab Inn” - tai tik dalis įmonės „Egas.eu” veiklos.

 

O dabar jau galima prieiti prie raudonojo autobusiuko, stovinčio Savanorių prospekte, langelio ir išmėginti „ūsuotą” kebabą. Ši procedūra užima šiek tiek laiko – užsakymų langelis užvertas, ir šalin nueiti neleidžia tik šalia stovinti mergina, kuri, pasirodo laukia savo užsakymo. Aha, štai kas – maisto paruošimo procesas vyksta už „uždarų durų”.

keb2

„Kebab Inn” valgiaraštis. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Dar kelios minutės – ir langelis prasidaro. Galima tiesiog ore pajusti, kad procesai čia „automatizuoti”, kas liudija, kad užsakymai pilasi vienas po kito ir nereikalingiems žodžiams vietos čia nėra. Iš gana plataus valgiaraščio pasirenkame ištestuoti tradicinį kebabą lavaše su jautiena (L dydžio kaina – 3.95 eur) ir nedažnai kebabų taškuose pasitaikančiu BBQ padažu, bei pasitraukiame į šoną stebėti, kaip vienas po kito atvažiuoja savo užsakymų atsiimti keli maisto kurjeriai, o štai jau ir šeimynėlė artėja prie raudonojo furgonėlio. Tempas gana aktyvus ir matyt kad „Kebab Inn” neapsigavo su šia vieta.

 

Po penkių minučių „pranešimų gaviklis” ima birbti, mandagus, bet nedaugžodžiaujantis vyrukas praveria langelį, paduoda užsakymą ir vėl pradingsta furgonėlio gilumoje.

keb3

„Kebab Inn” lauknešėlis. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Lieka atlikti pačią maloniausią dalį – susirasti kokį ramų kampelį šalia dūzgiančio Savanorių prospekto ir išsivynioti lauknešėlį. Kebabas susuktas tvirtai ir kruopščiai, BBQ fontanais nesiveržia, bet jo įkrėsta pakankamai – tiek, kad daržovės ir mėsa slystų skrandin be problemų ir neaiškių minčių „ką aš čia valgau”. Po keliolikos minučių viskas baigta – lieka tik nusivalyti rankas, pakilti ir eiti: be nušvitimų, bet ir be nusivylimų, be skrandžio trumfo, bet ir be pilvo skausmo. Tiesiog eilinė diena Savanorių prospekte.

keb4

Išsiskiriantis bruožas - BBQ padažas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Dar apie Vilniaus kebabines:

Kebabai Kauno gatvėje

Kebabai Vytenio gatvėje