Kebabų pasaulyje: į Naujamiestį įžengė „Pamukkale Kebab House”
Prieš mėnesį Kauno gatvės greito maisto pasididžiavimas – kebabinė „Pas turką Leventą” pakeitė iškabą ir šeimininką – pora metų čia šeimininkavęs ir ne vieną tūkstantį kebabų ne tik Naujamiesčio vaikams prisukęs Leventas grįžo į Kauną (skamba įdomiai – iš Kauno gatvės į Kauną).
Tačiau šventa viena – įdomios konstrukcijos purvinai pilkos spalvos namukas, pažymėtas tryliktu numeriu – tuščia nebūna. Čia jau kurį laiką šeimininkauja kita spalvinga sostinės kebabų rinkos asmenybė Nuris.
„Pamukkale Kebab House” dabar jau ir Naujamiestyje. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt
Su Nuriu ir jo pirmąja kebabine - „Pamukkale Kebab House” susipažinome bene prieš ketverius metus, kuomet ėmėme slampinėti po Vilnių ir jo dažnai į jokius turistinius gidus nepatenkančias vietas. Taip beslampinėdami atsidūrėme Baltupių turgelyje, o jame radome ir Nurio kebabinę, kur ne tik sušveitėme efektingo skonio kebabą, bet ir šnektelėjome apie šeimininko gyvenimą Vilniuje ir Pamukalę – gamtos draustinį Turkijoje, neretai vadinamu dievišku stebuklu.
Dalis valgiaraščio. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt
Apie Nurio atsidavimą Pamukalei liudija ne tik kebabinės pavadinimas – apie ją vyras gali pasakoti labai ilgai, kaip tikras šio į JUNESCO pasaulinį paveldą įtraukto objekto ambasadorius.
Kol Nuris mums ruošia mažą jautienos kebabą bandelėje (3,5 eur) – pora žodžių apie patį jau antrąją kebabinę turintį šeimininką. Jis Vilniuje gyvena jau septynerius metus, čia sukūrė šeimą, negaili gerų žodžių Pašilaičiams (kur gyvena) – priešingai nei Karoliniškėms, kur jam teko kurį laiką dirbti. Nuris ilgus metus dirbo literatūros mokytoju, tačiau vėliau gyvenimo prasmės paieškos nuvedė į kebabų pasaulį. Pradėjęs nuo daržovių pjaustymo vienoje tautiečių kebabinėje Naujamiestyje, po kiek laiko jis atidarė savo gatvės maisto tašką ir sėkmingai pluša šiame sektoriuje – apie ką ir liudija štai jau antroji „Pamukkale Kebab House”, Nurio kebabai tampa tinklu!
Nuris ir kebabas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt
Vyrukas mikliai darbuojasi virtuvėlėje, demonstruodamas kaip vikriai pjausto daržoves bei kokius padažus ir užpilus naudoja gardindamas savuosius gaminius.
Numeris vienas Nurio valgiaraštyje - Iskender kebabas, tačiau, kaip jau minėjome, dažniausiai renkamės mažus kebabus, nes didelį sunku susigrūsti į pilvą, o maistą išmesti – nuodėmė.
Nuris ir daržovės. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt
Po ketverių metų vėl suvalgytas Nurio kebabas gal tokio įspūdžio nebepaliko, kaip pirmą kartą. Tačiau mums pasirodė kaip ypač racionalus, geras variantas gatvės maisto ryjikams - amžinai skubantiems Vilniaus hipsteriams ir ne tik jiems.
Jums taip pat gali būti įdomu:
„Liulia Wagon": skanus atradimas dulkėtoje gatvėje
Reinkarnacija Pylimo gatvėje: kaip pavytusi smuklė elegantišku bistro virto
Pietūs pogrindiniame Naujamiestyje: pupelių sriuba industriniame kieme