Kaip šavarma Naujamiestyje nuotaiką pakėlė

Neretai nutinka taip, kad nedideli, bet smagūs gastro stebuklai tavęs laukia tose vietose, kur tokių vietų gali tikėtis mažiausiai. Šviečiančią “Tahini. Maistas nuo iešmo” iškabą Naugarduko gatvėje pamačiau prieš kelias savaites (nors pati užeiga dirba jau nuo rugpjūčio), o prieš kelias dienas, genamas spalio ir lapkričio sankirtos drėgmės, jau ir pravėriau buvusio lombardo (ar autodetalių parduotuvės) duris. 

Nedidukė patalpa su keliais staliukais, tačiau santūriai, skoningai ir stilingai apipavidalinta – ir tai jau pirmas ženklas, kad norėtųsi čia sušilti kojas. Valgiaraštis, kaip ir pridera – trumpas ir aiškus: avienos/jautienos arba vištienos šavarma, susukta į lavašą (5 eur) bei falafeliai (4 eur). Porcijos lėkštėse kainuoja euru brangiau. 

Dar vienas svarbus tokio tipo užeigų akcentas – kokie žmonės darbuojasi prie eišmo ir suka suktinį, kurį netrukus kramsnosi. Štai čia laukia nedidelis siurprizas: virtuvėje darbuojasi jauna tautiečių Tomo ir Živilės šeima, patys savo laiku iš arti susipažinę su arabų pasauliu ir maloniai pasidalinantys savo įspūdžiais iš kelionių ir ne tik. Ir nors iš pradžių galvojau, kad savąją avienos/jautienos šavarmą sukirsiu gatvėje, tačiau taip ir lieku sėdėti prie staliuko, rankas sumerkęs į patiekalą, įsitraukęs į pokalbį. 

Žinoma, man toli iki Artimųjų Rytų virtuvės eksperto, bet “Tahini” šavarma taip skaniai nugula skrandyje, jog likusi vakaro dalis nuskaidrėja, nors balos tik gilėja. Taip, tikrai, maistas daro stebuklus.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Užeigoje "Tahini. Maistas nuo iešmo". Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt