Dešimt metų laukti pokyčiai: užmirštą „Gudą” pakeitė „Mažoji Himalaja. Momo & Tandoori”

Dešimt metų – tiek laiko teko laukti, kol Pylimo gatvės pusrūsis, kuriame 2012 metais duris atvėrė ir iki 2014-ųjų metų veikė baltarusiškos virtuvės restoranas „Guda”, vėl atgis.

Pačioje praėjusių metų pabaigoje šis ilgus metus naujo šeimininko laukęs pusrūsis vėl atgijo ir sužibo šviesomis: čia atsidarė jau antrasis Azijos virtuvės fanų pamėgtos „Mažosios Himalajos” restoranas. Nuo savo motininio restorano, esančio visai šalia, Vingrių gatvėje, naujasis kūdikis skiriasi keliais elementais, kurie išdėstyti pavadinime - „Mažoji Himalaja. Momo & Tandoori”.

1

Pylimo gatvės pusrūsyje vėl užsidegė šviesos. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Momo, kuriuos mums paprasčiau suvokti kaip tam tikros formos koldūnus, čia galima rasti šešių rūšių. Tačiau šį kartą mes (o šį kartą mūsų – visa skaitlinga šeimyninė delegacija) pirmenybė atiduodame Tandoori, arba kitaip – tandyrui. Jei suprantamiau – cilindrinei molio krosnelei, kurioje ir čirškinami patiekalai. Jų šiame restoranėlyje yra keturi.

Vaikai savo išrankumu nenustebina – jiems gerai, ten kur yra bulvyčių ir vištienos gabalėlių. O štai mums, suaugusiems, tenka kiek laiko padvejoti, siekiant kažką išsirinkti. Antroji pusė renkasi tandyre keptą žuvį (doradą). Jos aprašymas skamba viliojančiai – žuvis marinuota nepalietiškomis žolelėmis, pateikiama su basmati ryžiais, žaliųjų citrinų, grietinėlės ir sviesto padažu. Kaina – 14 eurų.

Dar skaniau valgiaraštyje aprašomas mano pasirinkimas – vištienos tikka: marinuota gausiame prieskonių marinate 

Tęsinys -  mūsų Contribee platformoje. Tapkite prenumeratoriais ir palaikykite Vilniaus naršymo iniciatyvą!