Eime valgyti: kebabų viltis netoli Lukiškių paplūdimio

Nieko nėra amžino, bet, štai, man, kaskart pražingsniuojant J.Jasinskio gatve, atrodė, kad „Anatolija” kebabinė pergyvens ir mane, ir mano vaikus. Tad galite suprasti nemenką nuostabą, kai vieną birželio dieną tame legendiniame pastate, kuriame įsikūręs hipsterių numylėtas baras „Local”, o antrame aukšte kažkada buvo įsikūręs skaitytų knygų knygynėlis, išvydau iškabintus balionus ir naują iškabą, skelbiančią, jog dabar čia - „Ala Turka” užeiga.

Skaityti daugiau

Kaip per stichiją naują kebabinę atradome

Visa tai nutiko vakar, birželio 11-osios vakarą, kai Vilnių vėl užpylė tropinė liūtis. Likus kelioms minutėms iki stichijos pradžios, įjungęs ketvirtą pavarą, skuodžiau Baziljonų gatve, ir staiga, ties šeštuoju numeriu, nuspaudžiau rankinį stabdį: tiesiog morališkai negalėjau praeiti pro šią vietą, neseniai patyrusią eilinę transformaciją. 

Skaityti daugiau

Ar į Pilies gatvę sugrįš istorinė kavinė-cukrainė?

Lietuvos nacionalinis muziejus paskelbė dalies Signatarų namų patalpų nuomos konkursą, kurio laimėtojui būtų suteikta galimybė atkurti istorinės kavinės-cukrainės „Baltasis Štralis“ dvasią. Pilies gatvėje esančiame pastate, kuriame šiuo metu įsikūręs muziejus, beveik šimtą metų veikusi kavinė buvo ypatingai populiari tarpukario Vilniaus inteligentijos tarpe.

Skaityti daugiau

Žvėryne duris atvėrė prabangus sušių restoranas

Vilniuje. Žvėryne (Vytauto g.35) duris atvėrė „fine dining“ tipo (garantuojančio aukščiausio lygmens patiekalus ir aptarnavimą) restoranas „I HATE SUSHI“, orientuotas į sušio patiekalus bei Šampanės regiono gėrimus. Rytų Europoje sušių restoranai jau spėjo pavirsti į greitojo maisto atsiėmimo punktus, todėl žmonėms, turintiems aukštesnius lūkesčius, tekdavo kokybiškų sušių ieškoti užsienyje. Šiandien svečiai kviečiami į gamtos pažinimo kelionę, kurioje galės ragauti tikrų, nuo „pramonės pabėgusių“ sušio patiekalų.

Skaityti daugiau

Kaip pandemija naujam gyvenimui prikėlė garsiuosius tualetus

Po to, kai Vilniaus savivaldybė miesto užeigoms ir barams metė gelbėjimosi ratą, pasiūliusi praplėsti kavinių lauko erdves ir statyti staliukus ten, kur anksčiau jie vargiai buvo įsivazduojami, sostinės centre išdygo ne vienas papildomas staliukas. 

Ko gero originaliausiai papildomus staliukus išnaudojo nemenkai žinomas klubas „Paviljonas”, įsikūręs šalia Pylimo, Vingrių ir Naugarduko gatvių sankirtos esančiame skvere. 

Skaityti daugiau

Atsinaujinęs KFC atvėrė duris

Ketvirtadienį sostinėje duris atvėrė atnaujintas pagrindinis tinklo „Kentucky Fried Chicken“ (KFC) restoranas Lietuvoje. Naujoje vietoje – Gedimino pr. 5, įsikūręs restoranas renovuotas atsižvelgiant į šiuolaikines tendencijas, naudojant kuo natūralesnes medžiagas. Nauja, moderni erdvė aprūpinta skaitmeniniais kioskais ir meniu stendais, siekiant sukurti kuo daugiau patogumo klientams.

Skaityti daugiau

„Burger King“ startas - „Akropolyje“

Tarptautinio restoranų prekinio ženklo „Burger King“ frančizės valdytoja Baltijos šalyse „Tallink Grupp“ pirmuosius greitojo maisto tinklo restoranus Lietuvoje ir Latvijoje atidarys „Akropolis Group“ valdomuose prekybos ir pramogų centruose. Lietuvoje pirmasis restoranas bus atidarytas Vilniaus „Akropolyje“, o Latvijoje – Rygos „Akropole“. Restoranai duris atvers antroje 2020 metų pusėje.

Skaityti daugiau

Lyrika ir Žvėryno „Jammi”

Ar Jūs sau bandėte kada atsakyti į klausimą, kokiame greitmaisčio tinkle Vilniuje esate dažniausiai apsilankę? Mano atveju, „McDonald's” be konkurencijos imtų pirmą vietą, o štai dėl antros vietos, matyt rimtai susigrumtų „Hesburger” ir „Jammi”. 

Skaityti daugiau

Pilvo malonumai: Teksasas T.Ševčenkos gatvėje

Naujamiestyje esanti T.Ševčenkos gatvė pamažu tampa gatvės maisto alėja ir dar viena išraiškinga detale sostinės kulinariniame žemėlapyje. Prie čia esančių kišeninių piecerijų, kebabinių visai neseniai prisišliejo ir „Donde” taqueria - takų (tacos) mėgėjams jau pažįstama nuo tada, kai buvo įsikūrusi kitame Naujamesčio kampelyje „Uptown Bazaar”.

Skaityti daugiau

Kaip kebabas Antakalnio prestižą pakėlė

Savo laiku Antakalnis buvo vienas iš tų rajonų, traukdavusių čia lyg magnetas. Prisimenu, kad kai prieš kokius dvidešimt metų ieškojome būsto, Antakalnis buvo mūsų prioritetinių rajonų sąrašo viršūnėje. Ir lyg buvome radome dviejų kambariukų butuką, kuris įtilpo į numatytą biudžetą (iki 70 tūkstančių litų, kas galėtų pagalvoti), ir buvo gražioje vietoje, bet... 

Skaityti daugiau

„Karantino vaikas”: pica dulkėto kiemo

Saulėtas, ramus ir dulkėtas vidurdienis T.Ševčenkos „piatiorose” - tame unikaliame industriniame Naujamiesčio rezervate, kur susisluoksiuoja gamyba, prekyba, gyvenimas loftuose bei kartais itin audringi vakarai labiausiai vietiniame bare iš visų vietinių - „Elektrite”. 

Skaityti daugiau

Kaip blogais laikais „Gerų laikų” pica skrandį lepinome

Aguonų/Naugarduko gatvės kampas (Naujamiestis) savo laiku nemažai ko regėjo, bet pandemijos – ne. Kažkada čia glaudėsi užeiga „Muskatas”, gana ilgą šiose valdose šeimininkavo „Kauzkazo ambasada” – restoranas „Tiflisi” (Tbilisis), o štai praėjusių metų rudenį labai greitai įvyko rokiruotė – „Tiflisi” išsikėlė (kur gi jis dabar?), o vietoje jo atsidarė užeiga optimistiniu pavadinimu „Geri laikai”. Išties, 2019 metų pabaiga turbūt dar kvepėjo gerais laikais – priešingai nei 2020-ųjų pavasaris. 

Skaityti daugiau

„Circle K“ dešrainiai į namus

Kanados kapitalo degalinių tinklas „Circle K“ bendradarbiaus su pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“, per kurią patiekalus iš degalinių greitojo maisto restorano meniu ir bendro asortimento, taip pat būtiniausių higienos priemonių bus galima įsigyti nuotoliniu būdu. Neterminuota bendradarbiavimo sutartis Lietuvoje įsigaliojo balandžio 20 dieną, „Circle K“ su „Bolt“ bendradarbiaus ir Latvijoje bei Estijoje.

Skaityti daugiau

Keičiasi sostinės barų žemėlapis

Po karantino (tikėkimės, kad jis kažkada pasibaigs) sostinės smuklių pasaulis jau nebebus toks, koks jau buvo – dvi pakankamai originalios ir jaukios vietos dingsta iš barų žemėlapio. Tiesa, šis dingimas ganėtinai sąlyginis ir dėl to kalta ne siaučianti pandemija. 

Skaityti daugiau

Skonio stebuklas ištuštėjusiuose Gariūnuose

Kiekvienas mūsų turime savo gastrosilpnybę, tiesa? Rūkyta žuvis, žinoma, yra jėga, bet man vis dėlto labiau asocijuojasi su pajūriu/pamariu. Ech, kaip neprisiminsi tų akimirkų, kuomet Rusnėje, prisėdę ant Nemuno kranto, su būsimąja žmona dorojome rūkytą karšioką ir rodos, tą akimirką nieko daugiau gyvenime nereikėjo. 

Skaityti daugiau

Karoliniškės: ten, kur neįprasti kebabai

Ir vėl savaitgalis, ir vėl miegamieji rajonai, ir vėl gatvės maisto paieškos. Tiesa, šį kartą aplinkybės susiklosto kiek kitaip – Karoliniškėse atsiduriu ne vienas, o su gauja atžalų, o ir susigundymas gatvės maistu įvyksta ekspromtu, vaikams negailestingai spaudžiant paimti bulvyčių fri. Savaitgalis, tad kodėl gi ne? 

Skaityti daugiau

Vienas seniausių sostinės „McDonald’s“ nustebins interjeru

Vienas ilgiausiai Lietuvoje veikiančių greito aptarnavimo restoranų „McDonald’s“ Gedimino prospekte, sostinėje, verčia naują savo istorijos puslapį – keičiasi ir atsinaujina. Šiuolaikinis dizainas, inovatyvūs technologiniai sprendimai ir dar geresnė patirtis laukia visų pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusio restorano svečių. Pirmaujantis greito aptarnavimo restoranų tinklas į šio restorano atnaujinimo projektą investavo beveik 330 tūkst. eurų.

Skaityti daugiau

Pilaitės kiosko stebuklai: sekmadienio kebabas-karalius

Dėl to, kad po ilgokos pertraukos vėl buvo išsiruošta į kebabo medžioklę, kaltas...Kaunas. Teko laikinojoje sostinėje apsilankyti praėjusią savaitę ir visas tas kelias viešnagės dienas iš galvos niekiap nepavyko išmesti kadaise čia, visai netoli autobusų soties ragauto kebabo pitoje. 

Skaityti daugiau

Pietūs „Merkurijuje”: Kijevo kotletas Karoliniškių citadelėje

Šį kartą mus skrandžio malonumų paieškos nubloškė į dar vieną istorinę vietą – vienintelį kosminį pavadinimą išsaugojusį Karoliniškių klestėjimo simbolį „Merkurijų”. Nebėra „Saturno”, nebėra „Kometos”, nebėra „Vaivorykštės” iškabų, o štai „Merkurijaus” metalinės raidės, atrodo, visiškai nepavaldžios laikui. Savotiška tvirtovė, Karoliniškių citadelė, beje, aprašyta ir Aleksandro Makejevo knygoje „Terminatorius arba jaunystės pankrokas”. 

Skaityti daugiau