Beatos ir Tomo Nicholsonų pica ima Krasnūchą

Kad ir kiek bemylėtum Vilkpėdę, dar kitaip žinomą kaip Krasnūcha (nežinantiems – sovietmečiu Savanorių prospektas buvo vadinamas Raudonosios Armijos prospektu, nuo jo ir susiformavo Krasnūchos pavadinimas), bet faktas yra toks – skrandžio Savanorių žiedo apylinkėse labai nepalepinsi. 

Skaityti daugiau

Valio Vietnamui Kauno gatvėje

Užkandinė, įsikūrusi Kauno gatvėje prie Aguonų stotelės, rodos, buvo nepajudinama – vargiai kas suskaičiuotų, kiek koldūnų ragautojų, o maisto madoms pasikeitus – mėsainių valgytojų ji matė.

Skaityti daugiau

"Panerys": sustojusio laiko, pigių dienos pietų ir "Aš Ikona" miksas

Šis Savanorių prospekto “triptikas” daugeliui žinomas iki skausmo – bent jau iš matymo. Būdavo, grįžti į Vilnių po ilgesnės pertraukos, nusileidi nuo kalno į verdantį didmiesčio katilą Savanorių prospektu, praleki žiedinę sankryžą, dirsteli kairėn – iškaba “Panerys” šviečia, vadinasi, viskas tvarkoje, viskas po senovei. 

Skaityti daugiau

Prieškalėdinis kebabas Naugarduko gatvėje

 Trumpą štrichą apie priešais Migracijos valdybą (Naugarduko gatvė) įsikūrusį “Sofik Kebab”, dar žinomą kaip “Naugarduko kebabai”, norėtųsi pradėti nuo įžvalgos, kad Remigijaus Šimašiaus šansai laimėti mero sostą sustiprėjo po to, kai jis savo paskyroje feisbuke įsiamžino besėdintis Katlerio kebabinėje su lavašu rankoje.

Skaityti daugiau

"Chaika": veganiški desertai vintažo apsuptyje

Sunku suskaičiuoti, kiek kartų esu praėjęs pro medinį Totorių gatvės namuką, su šviečiančia iškaba “Chaika” - kartais lyg ir kildavo mintis čia užsukti, bet netrukus ją užgesindavo barų vilionės. Ranką prie širdies pridėjęs sakau, t.y. rašau – arbatinės/kavinės/desertinės manęs neveikia kaip magnetas. 

Skaityti daugiau

Šokas gastropasaulyje: “Keulė Rūke” prisikėlė numirusiųjų

Savaitgalį sostinės gastropasaulį nemenkai išjudino žinia apie “Keulės Rūke” prisikėlimą iš numirusiųjų. Prieš mėnesį netrūko spėliojimų, kas gi nutiko, kad gatvės maisto kultu spėjusi tapti “Keulė Rūke” taip staigiai užvėrė savo duris ir atsitvėrė tylos siena. Tyla gimdo gandus, tad socialiniuose tinkuose buvo galima pastebėti ne vieną ir ne du piktdžiugavimus dėl užkandinės, mėgdavusios pažaisti su kontrversiškais savireklamos sprendimais, bankroto.

Skaityti daugiau

Buffalo kultas: ten, kur pirštus lengva praryti

Kaip per miglą prisimenu, kaip prieš kokius gal aštuonerius metus, o gal dar seniau, duris užvėrė mano pamėgta “Gramutė” (prie Pylimo Kiaušinio), o visai netrukus ten jau zujo guvus vyrukas, kurio pagrindiniu virtuvės akcentu tapo traškūs kepti vištos sparneliai (tuomet dar nelabai kas ir girdėjo tokį pavadinimą – Buffalo sparneliai).

Skaityti daugiau

Kaip šavarma Naujamiestyje nuotaiką pakėlė

Tahini šavarminė

Neretai nutinka taip, kad nedideli, bet smagūs gastro stebuklai tavęs laukia tose vietose, kur tokių vietų gali tikėtis mažiausiai. Šviečiančią “Tahini. Maistas nuo iešmo” iškabą Naugarduko gatvėje pamačiau prieš kelias savaites (nors pati užeiga dirba jau nuo rugpjūčio), o prieš kelias dienas, genamas spalio ir lapkričio sankirtos drėgmės, jau ir pravėriau buvusio lombardo (ar autodetalių parduotuvės) duris. 

Skaityti daugiau

Puta tarp šalikų

Kuo įdomi smuklių lankytojams sostinės Pamėnkalnio – J.Jasinskio gatvių ašis? Čia trijose viešojo transporto stotelėse (na, ne pačiose stotelėse, bet netoli jų) galima išplempti po bokalą ar kelis putojančio, už keliolikos metrų įsiristi į troleibusą ir važiuoti namo ar tęsti vakarėlio pasirinkta kryptimi.

Skaityti daugiau

Nenuglaistyto Senamiesčio pašonėje

Visai šalia Pylimo gatvės Kiaušinio įsikūręs “Baziliskas”, ko gero, labiausiai akį traukia savo terasa, papuošta lankytinų sostinės Naujamiesčio/Senamiesčio vietų žemėlapiu-siena-užtvara nuo čia pat, už poros metrų vykstančių statybų. Panašu, kad dar daugiausia pora metų, ir buvusio “Nemuno” (dabar - “Drogas”) skverelis ir jo apylinkės galutinai išsivaduos iš čia užsilikusių pijokėlių, kartais prisėdančių ant suoliukų, o kartais nosį įkišančių į tą patį “Baziliską” ir pradanginančių šypseną iš baro savininko veido.

Skaityti daugiau