Lyrika ir Žvėryno „Jammi”

Ar Jūs sau bandėte kada atsakyti į klausimą, kokiame greitmaisčio tinkle Vilniuje esate dažniausiai apsilankę? Mano atveju, „McDonald's” be konkurencijos imtų pirmą vietą, o štai dėl antros vietos, matyt rimtai susigrumtų „Hesburger” ir „Jammi”. 

Skaityti daugiau

Pilvo malonumai: Teksasas T.Ševčenkos gatvėje

Naujamiestyje esanti T.Ševčenkos gatvė pamažu tampa gatvės maisto alėja ir dar viena išraiškinga detale sostinės kulinariniame žemėlapyje. Prie čia esančių kišeninių piecerijų, kebabinių visai neseniai prisišliejo ir „Donde” taqueria - takų (tacos) mėgėjams jau pažįstama nuo tada, kai buvo įsikūrusi kitame Naujamesčio kampelyje „Uptown Bazaar”.

Skaityti daugiau

Kaip kebabas Antakalnio prestižą pakėlė

Savo laiku Antakalnis buvo vienas iš tų rajonų, traukdavusių čia lyg magnetas. Prisimenu, kad kai prieš kokius dvidešimt metų ieškojome būsto, Antakalnis buvo mūsų prioritetinių rajonų sąrašo viršūnėje. Ir lyg buvome radome dviejų kambariukų butuką, kuris įtilpo į numatytą biudžetą (iki 70 tūkstančių litų, kas galėtų pagalvoti), ir buvo gražioje vietoje, bet... 

Skaityti daugiau

„Karantino vaikas”: pica dulkėto kiemo

Saulėtas, ramus ir dulkėtas vidurdienis T.Ševčenkos „piatiorose” - tame unikaliame industriniame Naujamiesčio rezervate, kur susisluoksiuoja gamyba, prekyba, gyvenimas loftuose bei kartais itin audringi vakarai labiausiai vietiniame bare iš visų vietinių - „Elektrite”. 

Skaityti daugiau

Kaip blogais laikais „Gerų laikų” pica skrandį lepinome

Aguonų/Naugarduko gatvės kampas (Naujamiestis) savo laiku nemažai ko regėjo, bet pandemijos – ne. Kažkada čia glaudėsi užeiga „Muskatas”, gana ilgą šiose valdose šeimininkavo „Kauzkazo ambasada” – restoranas „Tiflisi” (Tbilisis), o štai praėjusių metų rudenį labai greitai įvyko rokiruotė – „Tiflisi” išsikėlė (kur gi jis dabar?), o vietoje jo atsidarė užeiga optimistiniu pavadinimu „Geri laikai”. Išties, 2019 metų pabaiga turbūt dar kvepėjo gerais laikais – priešingai nei 2020-ųjų pavasaris. 

Skaityti daugiau

„Circle K“ dešrainiai į namus

Kanados kapitalo degalinių tinklas „Circle K“ bendradarbiaus su pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“, per kurią patiekalus iš degalinių greitojo maisto restorano meniu ir bendro asortimento, taip pat būtiniausių higienos priemonių bus galima įsigyti nuotoliniu būdu. Neterminuota bendradarbiavimo sutartis Lietuvoje įsigaliojo balandžio 20 dieną, „Circle K“ su „Bolt“ bendradarbiaus ir Latvijoje bei Estijoje.

Skaityti daugiau

Keičiasi sostinės barų žemėlapis

Po karantino (tikėkimės, kad jis kažkada pasibaigs) sostinės smuklių pasaulis jau nebebus toks, koks jau buvo – dvi pakankamai originalios ir jaukios vietos dingsta iš barų žemėlapio. Tiesa, šis dingimas ganėtinai sąlyginis ir dėl to kalta ne siaučianti pandemija. 

Skaityti daugiau

Skonio stebuklas ištuštėjusiuose Gariūnuose

Kiekvienas mūsų turime savo gastrosilpnybę, tiesa? Rūkyta žuvis, žinoma, yra jėga, bet man vis dėlto labiau asocijuojasi su pajūriu/pamariu. Ech, kaip neprisiminsi tų akimirkų, kuomet Rusnėje, prisėdę ant Nemuno kranto, su būsimąja žmona dorojome rūkytą karšioką ir rodos, tą akimirką nieko daugiau gyvenime nereikėjo. 

Skaityti daugiau

Karoliniškės: ten, kur neįprasti kebabai

Ir vėl savaitgalis, ir vėl miegamieji rajonai, ir vėl gatvės maisto paieškos. Tiesa, šį kartą aplinkybės susiklosto kiek kitaip – Karoliniškėse atsiduriu ne vienas, o su gauja atžalų, o ir susigundymas gatvės maistu įvyksta ekspromtu, vaikams negailestingai spaudžiant paimti bulvyčių fri. Savaitgalis, tad kodėl gi ne? 

Skaityti daugiau

Vienas seniausių sostinės „McDonald’s“ nustebins interjeru

Vienas ilgiausiai Lietuvoje veikiančių greito aptarnavimo restoranų „McDonald’s“ Gedimino prospekte, sostinėje, verčia naują savo istorijos puslapį – keičiasi ir atsinaujina. Šiuolaikinis dizainas, inovatyvūs technologiniai sprendimai ir dar geresnė patirtis laukia visų pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusio restorano svečių. Pirmaujantis greito aptarnavimo restoranų tinklas į šio restorano atnaujinimo projektą investavo beveik 330 tūkst. eurų.

Skaityti daugiau

Pilaitės kiosko stebuklai: sekmadienio kebabas-karalius

Dėl to, kad po ilgokos pertraukos vėl buvo išsiruošta į kebabo medžioklę, kaltas...Kaunas. Teko laikinojoje sostinėje apsilankyti praėjusią savaitę ir visas tas kelias viešnagės dienas iš galvos niekiap nepavyko išmesti kadaise čia, visai netoli autobusų soties ragauto kebabo pitoje. 

Skaityti daugiau

Pietūs „Merkurijuje”: Kijevo kotletas Karoliniškių citadelėje

Šį kartą mus skrandžio malonumų paieškos nubloškė į dar vieną istorinę vietą – vienintelį kosminį pavadinimą išsaugojusį Karoliniškių klestėjimo simbolį „Merkurijų”. Nebėra „Saturno”, nebėra „Kometos”, nebėra „Vaivorykštės” iškabų, o štai „Merkurijaus” metalinės raidės, atrodo, visiškai nepavaldžios laikui. Savotiška tvirtovė, Karoliniškių citadelė, beje, aprašyta ir Aleksandro Makejevo knygoje „Terminatorius arba jaunystės pankrokas”. 

Skaityti daugiau

Kaip Kijevo kotletas skrandį Kalvarijų gatvėje glostė

Gandai apie savotišką „Vaivos”, kultinės praėjusio amžiaus vidurio-pabaigos sostinės Senamiesčio užeigos, reinkarnaciją pradėjo sklisti dar rudenį, o vienas skaitytojas mūsų ketinimus užsukti čia pasižvalgyti pavertė realiu, brūkštelėjęs pastebėjimą, jog „Kijevo kotletas čia – skaniausias visame Vilniuje”. Ar Jūs pajėgūs atsilaikyti prieš Kijevo kotletą? Mes – ne, tad galų gale pravėrėme „Legendinės Vaivos” duris.

Skaityti daugiau

Netoli Gariūnų duris atvėrė modernus „McDonald‘s“

Vilniuje atidarytas dar vienas „McDonald‘s“ restoranas – jau devintas sostinėje ir penkioliktas Lietuvoje. Lyderiaujantis greito aptarnavimo restoranų tinklas investavo beveik 1 milijoną eurų, kad miesto gyventojai ir svečiai galėtų mėgautis maistu itin patogioje vietoje – greta Neries ir judraus kelio, jungiančio Vakarinį Vilniaus aplinkkelį su magistraliniu keliu A1 (netoli Gariūnų – red.pastaba).

Skaityti daugiau

Čeburekai on tour: Vilkpėdės kulinarinė aternatyva

Galbūt kai kam sunku būti patikėti, bet štai ši nuotraukose įamžinta Vilkpėdės čeburekinė veikia jau keturiolikus ar šešioliktus metus. Įspūdingas pasiekimas, žinant, kad ne tokia jau dažna sostinės užeiga sugeba savo kulinarinę vėliavą nešti keliolika metų. Ir tai – be jokių feisbukų, instagramų bei gūglo mapsų. Tikroji Vilkpėdės kulinarinė alternatyva.

Skaityti daugiau

Ten, kur prie pintos renkasi kaubojai

Jei dar nežinojote – spalvinga Stoties bariukų šeima pasipildė skrybėlėtaisiais didžiavyriais, na, gal ne visai panašiais į Clinto Eastwoodo herojus, sugebančius mikliu judesiuku išsitraukti revolverį ir nudėti kelis niekšelius, bet šiaip ar taip, Rytus sėkmingai priartinančius prie Vakarų. 

Skaityti daugiau