„Gogi Guy”: korėjietiško mėsos berniuko vilionės

Ilgus metus Pylimo gatvėje, priešais Kiaušinį, veikęs restoranas „Belgai” dar metų pradžioje pasitraukė iš Vilniaus gastronomijos žemėlapio. Nors vilniečiai ir sostinės svečiai negailėjo komplimentų šiam belgų virtuvę pristatančiam restoranėliui, tačiau pastaraisiais metais restoranui vis nesisekdavo išeiti į finansinį pliusą.

Dingus „Belgams” tuščia vieta ilgam neliko – nuo pavasario čia įsikūrė korėjietiško stiliaus virtuvę propaguojanti užeiga „Gogi Guy” (išvertus iš korėjiečių-anglų kalbos - „Mėsos berniukas”), savo istoriją pradėjusi rašyti prieš kelerius metus Pilaitėje, o štai dabar persikėlusi į Senamiestį.

1

Pylimo ir Rūdninkų g. kampe „Belgus" pakeitė „Gogi Guy”. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

„Gogi Guy”, rodos, rimtai stvėrėsi reikalų – buvęs rafinuotas „Belgų” interjeras virto žaismingu Pietų Korėjos popkultūros spalvoms ištapytu piešiniu, o midijas, šonkaulius, veršienos dešreles ir belgiškus vaflius pakeitė labiau gatvės maisto koncepciją atspindintys vištienos sparneliai, kąsneliai bei dubenėliai. Iš esmės „Gogi Guy” Pylimo ir Rūdninkų gatvės kampą pavertė iš aukštesnes pajamas gaunančių vilniečių restoranėlio į vidutines pajamas gaunančių šeimų oazę.

Kuomet čia užsukome, k-pop stilistika išmargintos užeigos salytės buvo tuščios, tačiau jaukiame kiemelyje virte virė dviejų kartų – jaunų ir pusamžių tėvų bei jų vaikų gyvenimas.

5

„Gogi Guy” interjeras. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Į šį šurmulį pasinėriau ir aš. Kiek suabejojęs užsisakiau aštresnius vištienos sparnelius, nors kai kuriose sostinės vietose 

Tęsinys -  mūsų Contribee platformoje. Tapkite prenumeratoriais ir palaikykite Vilniaus naršymo iniciatyvą!