Vilniečių pamėgtas itališko maisto restoranas įsikūrė naujoje vietoje

Jau dešimtmetį Lietuvoje veikiantis itališko maisto restoranas „Vapiano“ šią vasarą pasitiko su pokyčiais – Apeninų pusiasaliui būdingos virtuvės gerbėjai nuo šiol kviečiami į naują erdvę prekybos ir pramogų centre „Ozas“. Čia įgyvendinti lankytojų patogumui pritaikyti sprendimai – malonus aptarnavimas, įrengta atsipalaidavimui skirta erdvė su natūralių gėlių siena ir išplėstas valgiaraštis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prekybos ir pramogų centre „Ozas“ pagal naujausią „Vapiano“ prekės ženklo koncepciją įrengto restorano kolektyvas pasiūlys vietoje gamintais makaronais, picomis ir salotomis mėgautis 150 vietų pagrindinėje salėje, o desertais ir kava – 30 vietų atsipalaidavimui skirtoje erdvėje. Patogiai pavalgyti ir pabendrauti vienai didelei šeimai ar, pagal karantino reikalavimus – draugų kompanijoms iki penkių asmenų, leis ilgi ąžuoliniai stalai.

vapiano

„Vapiano“ pesikėlė į prekybos molą „Ozas“. Foto: bendrovės archyvas. 

„Modernus ir tuo pačiu paprastas restorano interjeras tiesiog kviečia praleisti daugiau laiko su artimaisiais, prie maisto paplepėti ir pasijuokti iš gyvenimiškų situacijų. Atrodytų, tuomet pamirštama ir visa gyvenimo skuba. Toks požiūris užkoduotas ir mūsų pavadinime, reiškiančiame „eik lėtai“ (va piano – it.)“, – restorano koncepciją pristato restorano vadovė Aidana Gasanova.

Visgi tokia pasaulėžiūra taikoma tik jau prisėdus prie staliuko su savo maistu. Atsisakius anksčiau naudotų magnetinių kortelių, neliko jokių eilių laukiant užsakymo – dabar norimą patiekalą užsisakę lankytojai iškart už jį sumoka ir gauna apie pagamintą maistą pranešantį gaviklį.

„Vietoje stovėjimo eilėje lankytojai iškart gali surasti sau patinkantį stalą ir prie jo patogiai įsitaisyti. Tai reiškia tik vieną – daugiau laiko artimiesiems“, – teigia „Vapiano“ atstovė.

Pokyčiai neaplenkė ir valgiaraščio – šviežių produktų naudojimą maisto gamyboje akcentuojantis restoranas prisitaikė prie sezoniškumo. Tad kas keletą mėnesių besikeičiantis patiekalų asortimentas priklauso nuo to, kas tuomet auga ūkininkų laukuose ar miškuose – smidrai, moliūgai, voveraitės ar kitos gėrybės.

vapiano2

„Vapiano“ žada nustebinti pokyčiais. Foto: bendrovės archyvas.

„Nuolat pasiūlydami kažką naujo stengiamės atliepti kiekvieno lankytojo norus. Dėl to suteikėme ir galimybę patiems pasirinkti norimus priedus prie makaronų – ar tai būtų vištiena, ar karališkos krevetės, ar kiti norimi ingredientai. Mes į lankytojus žvelgiame kaip į gerus draugus, kuriems norime suteikti džiaugsmo pasirenkant maistą, mėgaujantis maistu ir siūlydami natūralumą“, – pasakoja A. Gasanova.