Karoliniškės: ten, kur neįprasti kebabai

Ir vėl savaitgalis, ir vėl miegamieji rajonai, ir vėl gatvės maisto paieškos. Tiesa, šį kartą aplinkybės susiklosto kiek kitaip – Karoliniškėse atsiduriu ne vienas, o su gauja atžalų, o ir susigundymas gatvės maistu įvyksta ekspromtu, vaikams negailestingai spaudžiant paimti bulvyčių fri. Savaitgalis, tad kodėl gi ne? 

Praėjusį sekmadienį Pilaitėje nutikusi patirtis buvo kone magiška, o tai, kad Pilaitės kebabas paliko įspūdį ne tik man, matyt liudija ir keli tūkstančiai skaitytojų, jį paskanavę gal jau ne tik virtualioje realybėje. Įdomu, kokio susidomėjimo sulauks „Grill Food” - man tokia kaip ir terra incognita, nors jau turi du taškus – Justiniškėse ir Karoliniškėse.

5

Dienos pietų pasiūlymas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Štai Karoliniškių tašką mes ir aplankėme. Jis įsikūręs garsiajame Sausio 13-osios daugiabutyje, kuris buvo statomas kaip viešbutis, o tapo gyvenamuoju namu. Pirmajame jo aukšte gali rasti visko: nuo vaikų darželio iki užkandinių. Ir šių koncentracija čia yra išties didelė. Nežinia, ar žiauri konkurencija, ar miegamųjų rajonų atmosfera išstūmė iš čia kebabinę, į kurią dar praėjusią vasarą kartais užklysdavau ir mėgaudamasis trumpomis ramybės akimirkomis, spoksodavau į televizorių, gurkšnodamas ar tai kavą, ar tai kokį tonizuoantį gėrimą. Televizorius liko, gėrimai liko, kebabai liko, bet šeimininkai – jau kiti. Šandien čia svečius priima jauni, šilti žmonės, ir tai, žinoma, pliusas užeigai. Kaip kad ir tai, jog čia yra pakankamai erdvės maistą į pilvą susiversti vietoje, sušilti ir net išbandyti jėgas atplėšiant duris.

1

„Grill Food” Karoliniškėse. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Tačau nutolome nuo maisto. Anksčiau čia buvo orientuojamasi tik į kebabus, dabar valgiaraštis ženkliai prasiplėtė ir, ko gero, prioritetu tapo picos. Jas kažkada dar tik tikrai išbandysime, tačiau šį kartą – kebabo diena. Juo labiau, kad „Grill Food” siūlo neįprastą jų pasirinkimą, o dar labiau neįprastai atrodo, jog vietoje jautienos – pačių marinuota kiauliena. Tiesa, vištiena niekur nedingo. Yra įskaitinis kebabas? (įskaitinio kebabo apibrėžimą sužinosite čia, jei straipsnį perskaitysite iki galo). Taip, yra. Valio. To mums ir reikia.

3

Užeiga džiugina šilta atmosfera. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Dar kažkiek triukšmingų minučių, ir nemenka masė, suversta į bandelę (nepamenu, ar tai kainavo 4.2 eur, ar 4.6 eur.) jau mano rankose. Ech, kaip malonu pasinerti į tokią masę, ypač kai esi gerokai praalkęs. Tiesa, šį kartą reikia dalintis: keli jaunesni vaikai plėšo pitos kraštus, vyresnėlis žandais mala visu pajėgumu. Bet šis bei tas lieka ir man. Toks savotiškai smagus kolektyvinis valgymas pamažu einant per Karoliniškių kiemus.

2

„Grill Food” kebabas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Ir štai verdiktas. Vaikai vienareikšmiškai kelia rankas už, tačiau aš, žinoma priekabesnis. Kebabo variantas pitoje, žinoma, yra gerai. Variantas su kaiuliena irgi atrodo įdomiai. Bet štai minėtos Pilaitės kebabinės šeimininkas sėkmingiau „miksuoja” daržoves, atsižvelgia į kliento įgeidį ir jei tik reikia – užmeta vieną kitą jelapeną. Gi „Grill Food”, rodos, turi nustatytas receptūras ir neimprovizuoja: iš vienos pusės tai saugu, iš kitos pusės – dingsta tas „susikurk užkandį pats” žavesys. O juk sėkmingai išspręstas vieno jelapeno ir kiek mažiau padažo klausimas galėjo mesti iššūkį mūsų apdainuotiems Pilaitės „Mekan Kebabams”.

6

 „Grill Food” pic dar laukia savo eilės. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt