Kaip Žirmūnų „Crisperia” dieną praskaidrino

O buvo taip. Važiuojame su seserimi, ji pasakoja apie Kalnėnų „Maximos” pranašumą prieš Juodojo Kelio „Lidl”. „Be to, ten yra ir „Crisperia”, ir tai pliusas”, - sako sesuo. „A, taip. Neblogos bandelės”, - atsakau aš. „Kokios bandelės? Ten gi ne kepyklėlė, ne „Crustum”, o „Crisperia”, traškios vištienos reikalai, sparneliai, filė, mėsainiai”, - nusijuokė sesuo. Man, kaip buvusiam KFC ir esamam „Felix vištienos” fanui, tai negalėjo prasprūsti pro ausis.

crsp7

„Crisperia” Žirmūnuose. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Tad važiuodamas pro Žirmūnus ir pamatęs daugiabučių papėdėje blykčiojantį „Crisperia” logotipą, strimgalviais iššokau iš autobuso – tokio šanso paragauti sąlyginai naujo taško užkandžių negalėjau. Tad šį kartą kebabai lieka laukti savo momento, o mes neriame į vištienos reikalus.

Mažeikiuose startavęs šis ženklas į Vilnių atkeliavo tik praėjusių metų pabaigoje, tačiau plėtra sostinėje tikrai gana intensyvi: šiandien tai jau tapo trijų taškų – Kalnėnuose, Žirmūnuose ir Užupyje – tinklu. Stebėtis gal labai ir nereikėtų - „Crisperia” yra patyrusio žaidėjo, valdančio kone kiekvienam vilniečiui regėtos „Express Pizza” tinklą, rankose.

Tiesą sakant, jei ne sesers pasakojimas, taip pakankamai greitai „Crisperios” ir nebūčiau atradęs – šviečiantis logotipas gal greičiau primena lošimo saloną, ir tik užėjęs į vidų supranti: taip, pataikiau: minimalistinis, bet pakankamai jaukus, greito maisto užeigoms būdingas interjers, švieslentė-valgiaraštis, paslaugus personalas.

crsp2

„Crisperia” Žirmūnuose. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Ir kas gi karaliauja valgiaraštyje? Pasirodo, bent jau Žirmūnų taške itin geidžiamas yra  (3,99 eur.), kurio kabliukas - „Manga Chili” padažas. Kaip gi neparagausi. Pabandymui taip pat pasiimame bulvytes, bbq padažą, ir gabaliuką filė, sparnelį, petuką (nuo 0.7 iki 0.85 eur už vienetą) ir čia pat, Žirmūnų daugiabučių papėdėje viską ir suvirškiname.

crsp3

„Crisperia” Žirmūnuose. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Skųstis negaliu, tačiau stebėtis irgi nėra kuo – viskas tvarkinga, skanu, ir greitai pamirštama. O, vis dėlto ne. Jei jau prakalbome apie gana naują žaidėją traškios vištienos rinkoje, reikėtų jį pagirti už kelias detales – padažas į lauknešėlį pateikiamas nedidelėje pakuotėje, pridedamas indelis, ir tada jau elkis kaip patogiau: gali lieti padažą į indelį, gali lieti tiesiai ant bulvyčių ir vištienos. Ir dar vienas malonus akcentas – drėgnos servetėlės. Smulkmena, bet malonu.

crsp6

Mėsainis „GOManGO”. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt